Atonement (2007)

You can only imagine the truth.

Intelligent en prachtig gefilmd liefdesdrama dat er zowaar in slaagt te verrassen.
play

7,7 details

  • 130 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Romantiek
  • Oorlog
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
130 Min Verenigd Koninkrijk

Het verhaal begint in de Engelse zomer van 1935, op de warmste dag van het jaar. Tijdens de naderende dreiging van de tweede wereldoorlog leiden Briony Tallis en haar familie een bevoorrecht luxe leventje in hun gigantische Victoriaans-Gothische landhuis. Terwijl de familie bijeenkomt, zorgt de combinatie van drukkende hitte en lang onderdrukte emoties die op uitbarsten staan voor een onheilspellend gevoel van dreiging en gevaar. Briony, een aankomende schrijfster, is een meisje met een levendige verbeelding. Na een aantal catastrofale misverstanden beschuldigt ze Robbie Turner, de zoon van de huishoudster en minnaar van haar zusje Cecelia van een misdrijf dat hij nooit begaan heeft. Deze beschuldiging vernielt de prille liefde van Robbie en Cecelia en verandert op dramatische wijze voorgoed de levensloop van alle betrokkenen.

Regie
Joe Wright
Cast
Keira Knightley, Benedict Cumberbatch, James McAvoy, Saoirse Ronan, Juno Temple, Brenda Blethyn, Harriet Walter, Alfie Allen, Peter Wight, Patrick Kennedy, Ailidh Mackay, Julia West, Leander Deeny, Felix von Simson, Charlie von Simson.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 129.266.061
Release
29.08.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Joe Wright | Cast: Keira Knightley (Cecilia Tallis), James McAvoy (Robbie Turner), Romola Garai (Briony Tallis, 18 jaar), Saoirse Ronan (Briony Tallis, 13 jaar) e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2007

Als je iets hebt gadegeslagen en denkt te weten wat er is gebeurd, hoe zeker kan je daar dan over zijn? Is er niet eigenlijk iets heel anders gebeurd? Is jouw perceptie niet gekleurd? Kun je wel omgaan met wat je gezien denkt te hebben en hoe beïnvloedt dat jouw interpretatie van het gebeurde? Dergelijke vragen zijn niet alleen cruciaal voor de personages uit Ian McEwans boek Atonement, maar ook voor de kijker van de verfilming daarvan. De toeschouwer moet zich voortdurend afvragen of de dingen die hij gezien heeft wel de werkelijkheid is.

In de warme zomer van 1935 leidt de familie Tallis een luxe leventje op het platteland van Engeland in hun grote landhuis en omliggende landerijen. Oudste zus Cecilia heeft speelse ruzie met knechtszoon Robbie Turner, maar de dertienjarige Briony die daar getuige van is, ziet er iets veel kwaadaardigers in. Vervolgens onderschept ze een aan Cecilia gericht briefje van Robbie dat hij nooit wilde versturen of afgeven, en aanschouwt zij hoe de twee jonge geliefden de liefde bedrijven in de bibliotheek van het grote huis.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Atonement Nieuwsberichten

Laatste reacties

Annefleur

"...[quote=notReal]Prima verfilming van een fantastisch boek. Er wordt wel flink de tijd genomen om het......"

Jerona

"...Ik heb deze film compleet moeten analyseren voor school en ik moet zeggen dat hij sterk overeind bli......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Atonement

acties