30 Days of Night (2007)

They're Coming!

30 Days of Night kan op het lijstje van teleurstellende horrorfilms worden bijgeschreven.
play

6,1 details

  • 113 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Nieuw-Zeeland
113 Min Verenigde Staten

Hoe ontkom je aan een groep vampieren wanneer het altijd nacht blijft? Met deze vraag worstelt een groep inwoners van een geïsoleerd stadje in Alaska nadat de zon voor 30 dagen is ondergegaan. Dit fenomeen vindt weliswaar ieder jaar plaats maar deze keer wordt het stadje plotseling overvallen door een groep bloeddorstige vampieren die zichgraag tegoed komt doen aan de inwoners van Burrow in deze lange periode van duisternis. De sheriff , zijn vrouw Stella en een steeds krimpende groep inwoners zullen alles uit de kast moeten halen om te overleven tot het weer licht wordt.

Regie
David Slade
Cast
Ben Foster, Josh Hartnett, Danny Huston, Danny Huston, Melissa George, Mark Boone Junior, Manu Bennett, Craig Hall, Elizabeth Hawthorne, Mark Rendall, Nathaniel Lees, Peter Feeney, Joel Tobeck, Amber Sainsbury, Chic Littlewood, Megan Franich.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 75.304.357
Release
17.10.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: David Slade | Cast: Josh Hartnett (Eben Oleson), Melissa George (Stella Oleson), Danny Huston (Marlow), Ben Foster (The Stranger),Mark Boone Junior (Beau Brower), e.a. | Speelduur: 113 min. | Jaar: 2007

Vroeger werden er nog echte griezelfilms gemaakt. Met veel suggestie en een zorgvuldige spanningsopbouw gaven ze de kijker een unheimisch gevoel en deden hem oprecht sidderen. Die kunst lijken de filmmakers tegenwoordig niet echt meer te verstaan aangezien men vaak terugvalt op expliciet bloedvergieten en een overdosis aan goedkope schrikeffecten. Ook 30 Days of Night is in feite niet meer dan dat: veel rondspattend bloed, gedetailleerde lichaamsmutilaties en een shitload aan bedenkelijke schrikeffecten (werkelijk iedere gebeurtenis wordt begeleid door keiharde geluidseffecten). En daarmee kan 30 Days of Night op het lijstje van teleurstellende horrorfilms worden bijgeschreven.

Vampiers houden niet van daglicht. Als ze worden blootgesteld aan de zon dan beginnen ze al snel te roken en te smeulen en uiteindelijk blijft er enkel nog een hoopje as van ze over. Maar de vampiers in 30 Days of Nightzijn niet op hun achterhoofd gevallen. Ze hebben namelijk Barrow, een klein plaatsje in Alaska ergens boven de poolcirkel, uitgekozen als hun jachtgebied. Iedere winter breekt daar namelijk een periode van dertig dagen aan waarin de zon niet boven de horizon verschijnt en het plaatsje in volledige duisternis en isolatie is gedompeld. Ideaal voor deze vampiers die zich tijdens deze periode onafgebroken te goed kunnen doen aan de bewoners. Eben, de plaatselijke sheriff, is daar niet van gediend en bindt samen met zijn ex-vrouw en enkele bewoners de strijd aan met deze duistere creaturen.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Tidus

"...Redelijk spannend maar toch ook vrij suf. Niet echt goed uitgewerkt en ik vond die vampiers juist ec......"

rensschrama

"...[quote=::DFC::Nohands[NL]]Ik begin de laatste jaren wel moe te worden van al die vampierfilms........."

Banned

"...Leuke horror, met soms leuke visuele vondsten. Best spannend maar wel goed voor één keer...."

30 Days of Night

acties