Lions for Lambs

Lions for Lambs (2007)

If you don't STAND for something, you might FALL for anything

Probeert stevige kritiek te uiten op de Amerikaanse regering.
play

5,4 details

  • 88 Min
  • Drama
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
88 Min Verenigde Staten

Diverse personen raken verwikkeld in de oorlog in Afganistan. Een Amerikaanse politicus (Tom Cruise) probeert de strategie te verdraaien bij een nieuwsjournaliste (Meryl Streep). Een idealistische professor (Robert Redford) wil één van zijn beste studenten ervan overtuigen een andere richting te kiezen in zijn leven. En twee jonge mannen hebben zich aangemeld bij het leger om al vechtende hun leven zinvoller te maken. .

Regie
Robert Redford
Cast
Robert Redford, Peter Berg, Meryl Streep, Tom Cruise, David Pease, Kevin Dunn, Christopher Carley, Christopher May, Michael Peña, Derek Luke, Kristy Wu, Andrew Garfield, Larry Bates, Heidi Janson, George Back.
Budget
$ 35.000.000
Opbrengst
$ 63.215.872
Release
22.10.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Redford | Cast: Robert Redford (Prof. Stephen Malley), Meryl Streep (Janine Roth), Tom Cruise (Senator Jasper Irving), Michael Peňa (Ernest Rodriguez) e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2007

Robert Redford had al zeven jaar geen film meer geregisseerd, maar na het lezen van Matthew Michael Carnahans script beklom hij de regisseursstoel weer, en nam bovendien een van de hoofdrollen voor zijn rekening. Dit alles om het Amerikaanse volk op te roepen tot actie: ga wat doen met je leven! Blijf niet aan de zijlijn zitten in apathie maar maak er iets van, aan welke kant van het politieke spectrum je dat ook doet. Hoewel Redford wel zijn politieke voorkeuren dicteert, laat hij de keuze uiteindelijk aan de kijker, wat van Lions for Lambs net iets meer dan een politiek pamflet maakt.

Redfords aansporing tot handelen is op zijn minst ironisch te noemen, aangezien zijn film grotendeels uit dialogen bestaat. Er worden drie verhalen verteld, die allemaal gelijktijdig op één ochtend plaatsvinden. Een gladde senator onthult een nieuw aanvalsplan voor Afghanistan aan een journaliste, welke op dat moment in werking wordt gezet. Tegelijk ondervinden twee soldaten aan den lijve hoe rampzalig dit nieuwe plan is, terwijl ondertussen een professor een van zijn rijke studenten ervan probeert te overtuigen dat hij veel potentie heeft die benut zou moeten worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Lions for Lambs Nieuwsberichten