Reign Over Me

Reign Over Me (2007)

Let in the unexpected.

Reviews (1)

Glennekeeeee

Avatar

Naar de écht goede Sandler-films is het dezer dagen zoeken. Ook financieel beginnen de mensen wat slimmer te worden want buiten zijn stemmetjes in animatiefilms leveren zijn live action films al lang niet meer op zoals vroeger. Reign Over Me verdiende in 2007 (toen Sandler nog succesvol was op alle gebied) verdiende ook amper $22 miljoen al is dat vooral te wijten aan het atypische genre waarin Sandler zich bevind.

Toch is dit éen van de betere rollen van Adam Sandler. Weliswaar gesteund door een sterke cast tilt hij zijn niveau moeiteloos op en is hij vaak zelfs de betere in scènes met zijn tegenspeler. Ook al omdat het vooral zijn personage is waar wat bagage aan gegeven is. Bij het personage van Cheadle proberen ze dat ook te doen maar dat valt toch wat mager uit. Reign Over Me is een drama of eerder een tragikomedie/dramedy. Wat aan dit genre het kenmerk is, is de balans tussen komische en dramatische accenten. Voor vele films is de balans vinden tussen beiden een groot probleem al slaagt Reign Over Me hier haast perfect in. Het probleem in deze film zit zich ook niet echt in de balans want het nodige realisme zorgt ervoor dat het onderwerp van dit verhaal perfect past bij de vooral dramatische toon met enkele komische accenten die zich vooral in publieke situaties bevinden (omdat mensen nu eenmaal graag maskers opzetten naar de buitenwereld toe). Het probleem zit vooral in de afwerking. Waar de komische accenten vaak hun pointe wel perfect bereiken (geen slapstick humor maar eerder subtiele zaken in bepaalde situaties: bvb het moment in de balie van de rechtszaal waar Sandler's personage iets tegen zijn schoonouders wil zeggen) is dit in het dramatische accent amper het geval. Het is wachten tot diezelfde scène aan de balie van de rechtszaal waarin er écht emotie word opgewekt bij de kijker. Het zorgt ervoor dat gehele film wel onderhoudend is, maar nergens het gevoel opwekt dat je hier naar een ijzersterk drama zit te kijken omdat het wel heel erg lang wachten is. Het einde is best mooi al is het misschien net wat te voorspelbaar.

Reign Over Me is een mooie tragikomedie met een zeer sterk spelende Sandler omringd door een mooie cast. Hoewel het soms net wat te weinig biedt blijft het wel onderhoudend door mooi camerawerk, goede muziek en gewoon het feit dat je Sandler zo ziet acteren.

6,5/10