Cidade dos Homens

Cidade dos Homens (2007)

An unforgettable tale of friendship and survival in a city where the greatest challenge is growing up.

6,8 details

  • 106 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Brazilië
106 Min Brazilië

Tegen de achtergrond van de strijd tussen rivaliserende drugsbendes in de sloppenwijken van Rio de Janeiro zijn de twee vrienden Acerola (Douglas Silva) en Laranjinha (Darlan Cunha), die zonder ouders opgroeien, vastbesloten om meer te weten te komen over hun roots. De ontdekking van brokstukken uit het verleden zet de vriendschap van de twee jongens onder grote druk.

Alt titel
City of Men
Regie
Paulo Morelli
Cast
Douglas Silva, Jonathan Haagensen, Fábio Lago, Darlan Cunha, Rodrigo dos Santos, Camila Monteiro, Naima Silva, Eduardo 'BR' Piranha, Luciano Vidigal, Pedro Henrique, Vinícius Oliveira, Vítor Oliveira, Babu Santana, Rafaela Santos, Claudio Jaborandy.
Opbrengst
$ 307.076
Release
31.08.2007
Release DVD
27.01.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Paulo Morelli | Cast: Douglas Silva (Acerola), Darlan Cunha (Laranjinha), Jonathan Haagensen (Madrugadão), Rodrigo dos Santos (Heraldo), Camila Monteiro (Cris), Eduardo 'BR' Piranha (Nefasto) | Speelduur:110 minuten | Jaar: 2007

Vaak wordt de term favela gebruikt als het gaat om een typische Braziliaanse krottenwijk met een lage levensstandaard waar de bewoners van lage inkomens moeten rondkomen. In Cidade dos Homens zien we hoe het is om op te groeien in Rio de Janeiro, één van de meest gevaarlijke steden van de wereld. De film is een voortzetting van de succesvolle spin-offserie van Cidade de Deus die negentien episodes kende en van 2002 tot 2005 op de Braziliaanse televisie werd uitgezonden. Cidade dos Homens is dus geen vervolg op Cidade de Deus, maar hij is er wel familie van. Dezelfde achtergrond, maar wezenlijk verschillend van elkaar. Zo stelt deze film vragen waar de ander koeltjes observeerde.

In Rio werkt geweld als een magneet. Je wordt er hoe dan ook ooit mee geconfronteerd en de keuze die je dan maakt is belangrijk voor je toekomst. Geef je je eraan over of ontwijk je het. De vriendin van de 18-jarige Acerola kiest voor het laatste en vertrekt uit Rio vanwege een betere baan in een andere stad. Ze laat Acerola achter met hun tweejarige zoon. Aangezien hij en zijn beste vriend Laranjinha weten hoe het is om vaderloos op te groeien, besluit Acerola een vader te zijn voor het kind. Laranjinha komt erachter dat zijn vader is vrijgelaten uit de gevangenis en besluit hem op te zoeken. Als Acerola erachter komt waarom deze man opgesloten zat, wil hij niets meer te maken hebben met zijn vriend en sluit hij zich aan bij één van de twee jeugdbendes die intussen de stad hebben overgenomen. Het vaderthema is iets teveel aangedikt en voelt enigszins geforceerd. Zo vergeet Acerola per ongeluk zijn zoon mee te nemen als hij van het strand vertrekt en het is moeilijk voor te stellen hoe iemand zo onverantwoordelijk kan zijn. Het is duidelijk dat Acerola’s blunder slechts dient als introductie van een thema.

videotrailers & clips