Sicko

Sicko (2007)

This might hurt a little.

Beroepsbemoeial Michael Moore heeft weer iets nieuws gevonden om tegenaan te schoppen.
play

7,4 details

  • 123 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
123 Min Verenigde Staten

Michael Moore onderzoekt ditmaal het gezondheidsstelsel in de Verenigde Staten en vooral waarom talloze patiënten niet de zorg krijgen die ze moeten hebben, omdat verzekeringsmaatschappijen alles doen om onder de kosten uit te komen en farmaceutische bedrijven hun winsten zo hoog mogelijk willen hebben. In deze documentaire probeert Moore zelf de levens van bepaalde individuen te redden.

Regie
Michael Moore
Cast
Bill Clinton, Michael Moore, George W. Bush, Richard Nixon, Tony Benn, Reggie Cervantes, Hillary Rodham Clinton, John Graham, William Maher, Linda Peeno.
Budget
$ 9.000.000
Opbrengst
$ 24.538.513
Release
18.05.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Moore Cast: Michael Moore, George W. Bush e.a. Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2007

Hij was eerder al tegen wapenhandel (Bowling for Columbine) en verontwaardigd over de beeldvorming rondom terrorisme (Fahrenheit 9/11). Documentairemaker Michael Moore stort zich nu op de gezondheidszorg in ‘droomland’ Amerika. Een pittig onderwerp, want naast een abominabele toestand van het zorgstelsel zelf, wekt Moores gewroet en kritiek ook weer de nodige irritatie op bij gouwe ouwe tegenstander George W. Bush.

Het is een vertrouwd recept geworden: de goedmoedige Moore spreekt gewone mensen en laat met zijn cynische voice-overcommentaar zijn afkeer doorklinken. Van het Amerikaanse zorgstelsel dit keer, want daar is schrikbarend veel mis mee. Het is zelfs zo onbetrouwbaar en wankel dat het als Nederlander ongeloofwaardig overkomt. Neem de 22-jarige vrouw die aan een ernstige vorm van kanker leed. Uiteraard had ze een aantal behandelingen nodig, maar toen ze de kosten wilde declareren bij de verzekeringsmaatschappij waar ze keurig een polis had afgesloten, kwam deze met een wonderlijke verklaring: ze zouden niets uitkeren, want mevrouw was te jong om kanker te krijgen. Verscheidene doktersverklaringen en een kaalgeschoren hoofd ten spijt.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Sicko Nieuwsberichten