Beowulf (2007)

Pride is the curse.

Een van de oudste mythes, tot leven gewekt door de nieuwste technologie.
play

5,3 details

  • 113 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
113 Min Verenigde Staten

In een legendarische tijd van helden, strijdt de heldhaftige krijgsman Beowulf tegen de demon Grendel. Daarmee haalt Beowulf zich de helse woede van de demons meedogenloze, verleidelijke moeder (Angelina Jolie) op de hals. Hun epische confrontatie smeedt de banden voor de tijdloze legende van Beowulf.

Regie
Robert Zemeckis
Cast
Anthony Hopkins, John Malkovich, Robin Wright Penn, Greg Ellis, Leslie Zemeckis, Sebastian Roché, Charlotte Salt, Sharisse Baker-Bernard, Julene Renee, Rik Young, Sonje Fortag, Paul Baker, Brice Martin, John Bilezikjian, Rod D. Harbour.
Budget
$ 70.000.000
Opbrengst
$ 195.735.876
Release
05.11.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Zemeckis | Cast: Ray Winstone (Beowulf), Crispin Glover (Grendel), Angelina Jolie (de moeder van Grendel), Anthony Hopkins (Hrothgar) | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2007

Luister! En ik zal verhalen over stoere mannen met gevlochten baarden en monsters zonder huid, over trots, moed en heldendaden, over verleiding en vervloeking.

Hoe recenseer je iets als Beowulf? Ernaar kijken is net zoiets als kijken naar iemand die een computerspel speelt. Alles komt zo uit de computer rollen dankzij het wonder van performance capture (“perfcap”). De lichamelijke bewegingen en gezichtsuitdrukkingen van de acteurs zijn zorgvuldig geregistreerd en vervolgens gereproduceerd. Zo is het mogelijk dat Ray Winstone, een acteur van middelbare leeftijd die nou niet bepaald strak in zijn vel zit, meer weg heeft van een jonge Sean Bean met een imponerend sixpack. En Angelina Jolie blijkt niet alleen een staart en met haar enkels vergroeide stilettohakken te hebben gekregen, maar ze is tevens uitgekleed en van een gouden huid voorzien. Dankzij de computertechneuten ziet ze er beter uit dan op de foto’s die de laatste tijd van haar verschijnen.

videotrailers & clips

Laatste reacties

SunChaser

"...Wat een slechte film, houterig en nep...."

Lord Voldemort

"...Het verhaal is op zich goed, en origineel dat ze alles in 3D hebben gemaakt. Maar toch kan 3D niet t......"

GREAT gevechtsfilm fan

"...Goede film heb ik trouwens gezien in de cinema goede actie goed verhaal herken ik van de vroeger......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Beowulf

acties