The Abandoned (2006)

Death never runs out of time.

4,8 details

  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Spanje
  • Verenigd Koninkrijk
  • Bulgarije

Na de dood van een familielid besluit een filmproducent, die geadopteerd was, vanuit Amerika terug te keren naar haar vaderland Rusland. Eenmaal daar aangekomen vinden er vreemde gebeurtenissen plaats. Haar gids verdwijnt, er verschijnt een geest en een vreemde man komt in haar leven…

Regie
Nacho Cerdà
Cast
Karel Roden, Valentin Ganev, Anastasia Hille, Paraskeva Djukelova, Jordanka Angelova, Carlos Reig-Plaza, Valentin Goshev, Marta Yaneva, Anna Panayotova, Monica Baunova, Svetlana Smoleva, Kalin Arsov, Jasmina Marinova.
Release
11.09.2006
Release DVD
31.03.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Nacho Cerdà| Cast: Anastasia Hille (Marie), Karel Roden (Nicolai), Valentin Ganev (Andrei) e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2006

De Spaanse regisseur Nacho Cerdà verrijkte van 1990 tot 1998 de underground horrorcinema met een trilogie over de dood: in zijn studentenfilm The Awakening toonde hij het moment van sterven, vier jaar later richtte Cerdà zich met Aftermath op een patholoog-anatoom die met z’n vingertjes niet van een lijk af kon blijven, en de trilogie sloot af met Genesis waarin een beeldhouwer het verlies van zijn vrouw draaglijk maakt door een levensgroot standbeeld te maken, dat langzaam tot leven komt. Drie maal schokkende, maar stilistisch overtuigende cinema. Nu presenteert Nacho Cerdà zijn speelfilmdebuut The Abandoned over een bezeten huis.

Het huis in kwestie staat verscholen in de Russische bossen, is slechts bereikbaar via een gammele brug en al decennia onbewoond. Het is het huis waar de naar de V.S. geëmigreerde Marie is opgegroeid. Wanneer Marie bericht krijgt dat het huis op haar naam staat, keert ze nog eenmaal terug naar Rusland om dat hoofdstuk daarna voorgoed af te sluiten. Na een behoorlijk enge autorit door de bossen blijkt daar aangekomen het huis bewoond te zijn door haar broer Nicolai en twee geesten, die exacte kopieën van hun twee zijn, maar dan van na hun dood. Het ziet er slecht voor ze uit, en regisseur Nacho Cerdà gooit alle touwen los om er een doodenge 48 uur van te maken.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Abandoned

acties