Black Sheep

Black Sheep (2006)

Get ready for the Violence of the Lambs!

Splatterkomedie uit Nieuw Zeeland. Denk Braindead maar dan met zombie-schaapjes. Leuk voor even, maar de lol gaat er al snel van af.
play

6,0 details

  • Komedie
  • Horror
  • Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland

Een experiment in Nieuw-Zeeland gaat verschrikkelijk mis. Alle schapen worden hierdoor getransformeerd in bloeddorstige wezens. De Nieuw-Zeelanders zijn niet meer veilig...

Regie
Jonathan King
Cast
Glenis Levestam, Tammy Davis, Peter Feeney, Matthew Chamberlain, Nick Blake, Tandi Wright, Nick Fenton, Sam Clarke, Eli Kent, Nathan Meister, Oliver Driver, Danielle Mason, Richard Chapman, Louis Sutherland, Ian Harcourt.
Opbrengst
$ 4.946.225
Release
09.09.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonathan King | Cast: Matthew Chamberlain (Oliver Oldfield), Tammy Davis (Tucker), Danielle Mason (Experience) e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2006

Voor iedere inwoner van Nieuw Zeeland zijn er dertien schapen. Dertien! Wat nu als deze wollige lieverdjes ineens zouden veranderen in bloeddorstige zombie-schapen? Een hilarisch uitgangspunt voor een horrorfilm, en dat is precies wat de makers van Black Sheep ook dachten. Maar de lol gaat er al snel af zodra de troef van de moordende schapen is gespeeld.

Peter Jackson is de held van filmminnend Nieuw Zeeland. Zijn doorbraak heeft ervoor gezorgd dat het land definitief op de kaart werd gezet als serieus (én goedkoop) filmland. Het laatste wapenfeit is Black Sheep, een guitige horrorkomedie, waarvan de visuele effecten werden verzorgd door Jacksons eigen Weta Workshop. De film laat zich nog het beste omschrijven als Braindead met op hol geslagen schaapjes. Een leuke gimmick, die beestjes, maar je hebt het al snel gezien. Wat blijft er dan over? Houterige dialogen, onnozel acteerwerk en klungelige montage. Het is duidelijk dat je hier niet te maken hebt met hoogstaande kunst. Voor de Night of Terror, die plaatsheeft in de nacht van zaterdag op zondag, is Black Sheep echter prima geschikt. Melige ranzigheid, goed te pruimen met een grote bak popcorn, een glaasje prik en een hoop joelende horrorfans om je heen. Niet overtuigd? Bekijk dan hier de trailer nog eens, want die is eigenlijk een stuk leuker.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Black Sheep Nieuwsberichten