2 Days in Paris (2007)

He knew Paris was for lovers. He just didn't think they were all hers.

Ongetwijfeld een van de grappigste films van het jaar.
play

6,6 details

  • 96 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
  • Duitsland
96 Min Frankrijk

Na een romantische vakantie in Venetië brengen Marion en hyperneuroot Jack, voor ze terugvliegen naar New York, twee dagen door in het appartement van haar ouders in Parijs. Jack heeft het zwaar; als rechtgeaard Amerikaan spreekt hij geen woord over de grens, hij is bang voor aanslagen en schrikt van Marions vrijgevochten, kritische ouders. Bovendien flirt zijn vriendin met haar exen die overal opduiken. De verschillen tussen de twee geliefden (en hun vaderlanden) leveren een stroom aan geestige dialogen en spitsvondige grappen op.

Regie
Julie Delpy
Cast
Daniel Brühl, Julie Delpy, Adam Goldberg, Albert Delpy, Adan Jodorowsky, Ludovic Berthillot, Marie Pillet, Aleksia Landeau, Chick Ortega, Alexandre Nahon, Antar Boudache, Charlotte Maury-Sentier, Vanessa Seward, Patrick Chupin, Thibault De Lussy.
Opbrengst
$ 19.776.159
Release
09.02.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Julie Delpy | Cast: Julie Delpy (Marion), Adam Goldberg (Jack), Albert Delpy (Jeannot, de vader van Marion), Marie Pillet (Anna, de moeder) | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2007

Wie hoort dat Julie Delpy in haar nieuwe film met haar Amerikaanse vriend twee dagen in Parijs spendeert, denkt misschien: “Huh, die film is drie jaar geleden toch al gemaakt”? Hoewel de premisse vergelijkbaar is, is 2 Days in Paris zeker geen tweede Before Sunset. In die film waren de twee hoofdpersonen elkaar en hun gevoelens voor elkaar aan het (her)ontdekken. In deze film zijn de hoofdpersonen al twee jaar samen. Het is het moment waarop de dingen die eerst schattig waren irritant beginnen te worden en de culturele barrière richting onoverkomelijk dreigt te gaan. Romantisch? Niet echt. Hilarisch wel.

Julie Delpy - die de film ook schreef en regisseerde - speelt Marion, een Franse fotografe. Marions vriend Jack wordt gespeeld door Adam Goldberg, met wie ze ook in het echt een relatie heeft gehad. Na een nogal rampzalig verblijf in Venetië gaan ze - inderdaad - twee dagen naar Parijs, waar ze bij de ouders van Marion logeren, gespeeld door de echte ouders van Delpy. Jack is het type Amerikaan dat zichzelf graag als Europees ziet: hij is tegen Bush en lacht om de domme Amerikaanse toeristen die in Parijs een Da Vinci Code-speurtocht doen. Maar geconfronteerd met de Franse gewoontes en stijl van Marions ouders en vooral ook met haar vele Parijse exen, blijkt hij toch Amerikaanser dan gedacht. En Delpy heeft voor zichzelf ook geen foutloos personage geschreven: Marion is onzeker, flirterig en soms verbazingwekkend agressief, vooral tegen de vele racistische en/of seksistische taxichauffeurs die ze tegenkomen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Mathilde

"...Oww wat een heerlijke film is dit!!, goede acteurs, mooi verhaal, mooi geregisseerd, en heerlijk z......"

Woep

"...Is dit de opvolger van One night in Paris? ;)..."