Lady Chatterley (2006)

Based on one of the most scandalous novels of our time

7,0 details

  • 168 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • België
  • Frankrijk
  • Verenigd Koninkrijk
168 Min België

Oktober 1921. Constance woont met haar man Sir Clifford Chatterley op zijn familielandgoed Wragby Hall, midden in de Engelse mijnstreek. Hij is tijdens de Eerste Wereldoorlog verlamd geraakt en zij verzorgt hem. Ze krijgen weinig bezoek en Constance brengt haar dagen eenzaam door, opgesloten in haar huwelijk en plichtsbesef. Maar spoedig breekt de lente aan en tijdens een boswandeling maakt ze kennis met mijnwerkerszoon Parkin, die als jachtopziener voor de Chatterleys werkt en teruggetrokken in het bos leeft. Omringd door een uitbundige natuur groeit hun seksuele relatie in intensiteit en tederheid. Een ervaring die tot ware liefde leidt.

Regie
Pascale Ferran
Cast
Hippolyte Girardot, Hélène Fillières, Marina Hands, Bernard Verley, Sava Lolov, Jean-Louis Coullo'ch, Jean-Baptiste Montagut, Hélène Alexandridis, Jacques De Bock, Colette Philippe, Fanny Deleuze, Joël Vandael, Jade Bouchard, Michel Vincent, Christelle Hes.
Release
01.11.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Pascale Ferran | Cast: Marina Hands (Constance Chatterley), Jean Louis Coullo’ch (Parkin), Hippolyte Girardot (Clifford Chatterley) | Speelduur: 168 minuten | Jaar: 2006

Tegenwoordig is seks met de tuinman een cliché, iets wat je hoogstens nog in de Cosmopolitan tegenkomt of in een romannetje met een half ontblote man op de voorkant. Het is eerder lachwekkend dan shockerend en opwindend is het al helemaal niet. Dat is wel eens anders geweest. D.H.Lawrence schreef zijn boek Lady Chatterley’s Lover al in 1928, maar het was tot 1960 in Engeland verboden. Deels door de seks en deels door de onfatsoenlijkheid dat een lady aanpapt met iemand van lage komaf.

Een boek als Lady Chatterley verfilmen zonder direct in de softporno terecht te komen is lastig. Toch is het de Franse regisseuse Pascale Ferran gelukt om een film te maken waarin de seks functioneel is, waarin het ons meer leert over de personages en hoe ze zich ontwikkelen zonder dat het plat wordt. Ze baseert haar film op de minder bekende, tweede versie van het boek: John Thomas and Lady Jane. Net als in de andere versies zit de man van Lady Chatterley in een rolstoel en is zij meer zijn verzorgster dan zijn vrouw. Ze snakt naar meer. En als ze dan tijdens een van haar wandelingen de jachtopziener zijn mannelijke rug ziet wassen, tsja.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Lady Chatterley

acties