Away from Her (2006)

Sometimes you have to let go of what you can't live without.

Er valt maar weinig aan te merken op deze wijze en indringende film over liefde en herinnering.
play

7,7 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Canada
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
110 Min Canada

Grant en Fiona zijn reeds vele jaren getrouwd. Nu zijn ze beide op oudere leeftijd en leiden een comfortabel leven op het platteland. Tot Fiona plots problemen krijgt met haar geheugen. Vastbesloten om Grant niet op te zadelen met haar problemen, laat ze zich opnemen in een rusthuis. Daar wordt ze echter verliefd op Aubrey, een andere patient.

Regie
Sarah Polley
Cast
Wendy Crewson, Julie Christie, Olympia Dukakis, Gordon Pinsent, Alberta Watson, Grace Lynn Kung, Stacey LaBerge, Tom Harvey, Clare Coulter, Judy Sinclair, Lili Francks, Thomas Hauff, Deanna Dezmari, Andrew Moodie, Carolyn Hetherington, Lili Francks.
Release
11.09.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Sarah Polley | Cast: Julie Christie (Fiona), Gordon Pinsent (Grant), Olympis Dukakis (Marian), Kristen Thompson (Kristy) ( | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2007

Away From Her is het soort film dat een debuterend regisseur behoort te maken: invoelend, gepassioneerd en buitengewoon ontroerend. Sarah Polley is van oorsprong een van Canada’s beste jonge actrices die tien jaar geleden schitterde in het meesterwerk The Sweet Hereafter van landgenoot Atom Egoyan. Haar regiedebuut lijkt her en der beïnvloed door het werk van Egoyan, die ook als uitvoerend producent optrad. Toch toont ze vooral een eigen visie en een groot talent voor het maken van films.

Grant en Fiona langlaufen door een winterlandschap. Thuis aangekomen doet het echtpaar, al op leeftijd en elkaar reeds vijftig jaar trouw, de afwas terwijl ze lachend herinneringen ophalen. Fiona zet na het afdrogen de koekenpan weg in de koelkast en lijkt zich hier vijf seconden later pas van bewust te zijn. Ze loopt beschaamd de keuken uit. Het begin van Away From Her is hartverscheurend; we worden getuige gemaakt van het begin van Fiona’s Alzheimer die, in de woorden van het verzorgingsinstituut Meadowlake, “zeer progressief is.” Grant moet nu leren accepteren dat zijn grote liefde hem gaat vergeten en ziet tegelijkertijd ook hoe zij haarzelf kwijtraakt. Hoe kun je echter afscheid nemen van iemand die fysiek nog gewoon aanwezig is?

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Away from Her

acties