Bloedbroeders (2008)

6,4 details

  • 95 Min
  • Thriller
  • Nederland
95 Min Nederland

Een zwoele zomer in de jaren zestig. De 16-jarige Simon wil graag in de smaak vallen bij de steenrijke broertjes Arnout en Victor van Riebeeck. Zo komt hij vaak over de vloer op het kapitale landgoed waar Arnout en Victor wonen. Ze luieren, tennissen, draaien plaatjes en dansen met Arnouts mooie vriendin Frederique. Op de zolder van de enorme villa houden ze ondertussen hun maatje Ronnie verborgen, een kleine crimineel die op de vlucht is voor zijn vader en de politie. Zonder dat ouders of personeel ook maar iets doorhebben houdt hij zich daar schuil. Aanvankelijk vinden de jongens het allemaal wel grappig, tot Ronnie een last wordt en zij zelfs door hem gechanteerd worden. Hoe komen ze van hem af?

Regie
Arno Dierickx
Cast
Pierre Bokma, Raymond Thiry, Carolien Spoor, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Sterre Herstel, Jim Deddes, Dimme Treurniet, Betty Schuurman, Marthe Geke Bracht, Dennis Overeem, Bert Geurkink, Daan van Dijsseldonk, Daan Theeuwes, Jan-Peter IJkelenstam, Erik van Heijningen, Sander van Amsterdam, Dirk Hanseler, Derk Stenvers.
Release
10.01.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Arno Dierickx | Cast: Erik van Heijningen (Simon Bakker), Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Arnout van Riebeeck), Sander van Amsterdam (Ronnie Fennis) | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2007

De Baarnse moordzaak hield in de vroege jaren zestig de gemoederen in Nederland aardig bezig. De met raadselen omgeven moord die twee miljonairszonen met een vriendje pleegden spreekt nog altijd sterk tot de verbeelding. Op 1 augustus 1960 brachten de pubers Arnout, Victor en Simon hun gezamenlijke vriend Theo Mastwijk uit Soest om. De veertienjarige Theo, in de film heet hij Ronnie, hield zich gedurende de grote vakantie vijf weken lang verscholen op de zolder van een kapitale villa in Baarn uit angst opgepakt te worden voor een gestolen brommer. Een jaar later werd zijn schedel ontdekt en in maart 1963 begon de rechtszaak.

Van de uiteindelijke rechtszaak zien we niets in Bloedbroeders, die eindigt met een geschreven tekst waarin melding wordt gemaakt van de lengte van de gevangenisstraffen en het lot van het drietal. De film concentreert zich exclusief op de vijf weken dat de drie jongens Ronnie onderdak verlenen op de zolder van de Baarnse villa waar Arnout en Victor wonen. Hun ouders hebben niks in de gaten, want papa, een steenrijke levensverzekeraar gespeeld door Pierre Bokma, heeft het te druk en mama zit zwaar onder de medicatie. De jongens hebben daardoor vrij spel, maar besluiten vlak voor ze naar Capri op vakantie gaan dat het mooi is geweest en dat Ronnie dood moet.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Kitano

"...De film is een van de 6 telefilms van dit jaar. Daarvan zijn er een paar, waaronder ook TBS, vooraf......"

Lastwish

"...Zo dat is snel......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Bloedbroeders

acties