Hvordan vi slipper af med de andre

5,9 details

  • Komedie
  • Drama
  • Denemarken
Denemarken

Om de economie aan te zwengelen, vaardigt Denemarken een oorlogswet uit. Zich baserend op het gegeven dat 20% van de Deense bevolking 60% van het overheidsbudget gebruikt, geeft de overheid het leger de volmacht om deze minderheidsgroep van de bevolking te identificeren en te berechten. De "losers", de drugsgebruikers, de inactieven, de alcoholverslaafde moeders, de gewelddadige vaders, de ouderen, de gehandicapten, de profiteurs van allerlei slag bevinden zich binnen de vuurlinie. Om dit project tot een goed einde te brengen, wordt een lijst van criteria, de zogenaamde "criteria van Kopenhagen", opgesteld. De militairen - geassisteerd door parlementariërs - die aangesteld worden om deze lijst toe te passen, interpreteren ze echter vaak verkeerd...

Regie
Anders Rønnow Klarlund
Cast
Søren Fauli, Tommy Kenter, Søren Pilmark, Niels Weyde, Louise Mieritz, Lene Tiemroth, Jesper Langberg, Rasmus Botoft, Lene Poulsen, Poul Glargaard, Marie Caroline Schjeldal, Kirsten Peüliche, Kim Sønderholm, Stefania Omarsdottir, Lukas Rønnow Klarlund.
Release
26.01.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Anders Rønnow Klarlund| Cast: Søren Pilmark (Christian), Louise Mieritz (Sidse), Søren Fauli (Folke) e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2007

Het moest maar eens afgelopen zijn met al die steuntrekkende nietsnutten. Mensen met sociale uitkeringen, gesubsidieerde kunstenaars, vadsige alcoholisten en andere lapzwansen. Gewoon oppakken en doodknallen om zo de maatschappij te ontdoen van haar rotte plekken. In de zwarte komedie How to Get Rid of the Others wordt dit als oplossing toegepast om de Deense samenleving weer gezond en leefbaar te maken.

Een zwetende, dikke oude vrouw komt in de openingsscène van How to Get Rid of the Others vast te zitten met haar rollator: lege accu. Ze belt de politie om haar op te komen pikken, en tijdens het wachten slaat ze nog even snel een halve literblik Aldi-bier naar binnen. Al snel verschijnt ineens een helikopter met ondersteunende grondtroepen. De dronken bejaarde wordt afgevoerd naar een gymzaaltje, waar ze met zes anderen moet wachten op een gesprek. Eén voor één worden ze afgeroepen om aan de rechts-radicale legerofficier Christian duidelijk te maken dat ze wél een aanwinst zijn voor de Deense samenleving. Lukt het ze niet, dan worden ze zonder pardon doodgeschoten.