We Own the Night (2007)

One family on opposite sides of the law... Two brothers about to collide.

Zeer goed gemaakte doch voorspelbare actiethriller.
play

6,5 details

  • 117 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
117 Min Verenigde Staten

Bobby Green (Joaquin Phoenix), de populaire manager van de legendarische nachtclub El Caribe heeft zijn familie de rug toegekeerd. Hij heeft zijn achternaam veranderd en gebroken met de familietraditie om bij de New Yorkse politie te dienen. Voor Bobby is het elke avond feest als hij zijn klanten begroet in zijn nachtclub en danst op discotunes met zijn Portoricaanse vriendin Amada (Eva Mendes). Maar het is 1988 en het dreigt te escaleren binnen de New Yorkse drugshandel. Bobby, die sterke banden heeft met de Russische maffia, komt voor een belangrijke keuze te staan wanneer de levens van zijn broer Joseph (Mark Wahlberg) en vader Burt (Robert Duvall) bedreigd worden. Kiest hij voor het goed of het kwaad?

Regie
James Gray
Cast
Mark Wahlberg, Joaquin Phoenix, Robert Duvall, Eva Mendes, Oleg Taktarov, Paul Herman, Antoni Corone, Alex Veadov, Danny Hoch, Joe D'Onofrio, Dominic Colon, Yelena Solovey, Moni Moshonov, Maggie Kiley, Craig Walker.
Budget
$ 21.000.000
Opbrengst
$ 54.591.330
Release
25.05.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: James Gray | Cast: Joaquin Phoenix (Robert ‘Bobby’ Green), Mark Wahlberg (Joseph ‘Joe’ Grusinsky), Eva Mendes (Amada Juarez), Robert Duvall (Albert ‘Bert’ Grusinsky) e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2007

We Own The Night is een weinig originele film die eigenlijk al meerdere malen eerder en beter is gemaakt. Uitstekende regie en spel maken er toch een effectieve politiethriller met boeiende personages van. Hoewel de film in grote lijnen vrij voorspelbaar is, verrast hij af en toe zowaar en is hij lange tijd behoorlijk spannend. Regisseur-schrijver James Gray maakt met We Own The Night pas zijn derde film in veertien jaar en dat is jammer. Want zowel achter de camera als achter de typemachine (of computer) is hij uiterst bekwaam, zo blijkt maar weer uit deze puike thriller die ondanks enkele gebreken goed werkt. Gelukkig is hij inmiddels al bezig met de opnames van zijn volgende film, met wederom Joaquin Phoenix in de hoofdrol.

Phoenix speelt Bobby Green, een nachtclubmanager in Brooklyn in 1988 die zijn verleden en familie zorgvuldig verborgen houdt voor zijn huidige omgeving, die wemelt van de Russische gangsters. Zijn vader Bert is politiechef en oudere broer Joe is net gepromoveerd tot luitenant. Als Joe een nieuw onderzoek instelt naar de drugshandel van de Russen die vanuit Bobby’s club opereren en hem daarbij proberen te betrekken, leidt dat tot flinke frictie binnen de familie. Bobby probeert zich afzijdig te houden van zowel de handel als het onderzoek, maar als zijn broer wordt neergeschoten door een dealer moet hij moeilijke keuzes maken.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

We Own the Night

acties