Charlie Wilson's War (2007)

When the world wasn't watching, they changed it forever.

Nergens pijnlijk, constant cartoonesk.
play

6,8 details

  • 102 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Komedie
  • Historisch
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
102 Min Verenigde Staten

In december 1979 vallen de Russen Afghanistan binnen en raken in een bloedige strijd verwikkeld met Afghaanse vrijheidsstrijders, de moedjahedien. De CIA steunt in het geheim de moedjahedien om de strijd gaande te houden. Ze doen dit vanuit de Koude Oorlog-logica dat iedere vijand van de Russen een vriend van Amerika is.Charlie Wilson is een Amerikaans congreslid. Hij heeft een reputatie als rokkenjager en dronkelap, maar weet als geen ander het politieke spel te spelen. Als hij hoort dat de moedjahedien vechten met wapens uit de Eerste Wereldoorlog besluit hij zich voor hun zaak in te zetten. Tegen de wil van de CIA weet hij het budget voor Afghanistan met honderden miljoenen dolars te verhogen. Hij slaagt erin om het leger van Afghaanse herders om te vormen tot een modern leger van soldaten met een heilige missie, die uiteindelijk de Russen uit Afghanistan verjagen. De verstrekkende gevolgen van deze grootste geheime operatie uit de geschiedenis van de CIA zijn dan nog niet te overz

Regie
Mike Nichols
Cast
Tom Hanks, Julia Roberts, Emily Blunt, Amy Adams, Philip Seymour Hoffman, Brian Markinson, Daniel Eric Gold, Peter Gerety, Wynn Everett, Jud Tylor, Cyia Batten, Terry Bozeman, Hilary Angelo, Kirby Mitchell, Ed Regine.
Budget
$ 75.000.000
Opbrengst
$ 119.000.410
Release
19.12.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike Nichols | Cast: Tom Hanks (Charlie Wilson), Julia Roberts (Joanne Herring), Philip Seymour Hoffman (Gust Avrakotos) e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2007

Feit 1: het Texaanse congreslid Charlie Wilson is een naïeve man van middelbare leeftijd met cowboylaarzen en een bovengemiddelde alcoholconsumptie. Feit 2: het is 1980, vlak na de eerste inval van de Sovjet-Unie in Afghanistan. Hoe deze twee feiten met elkaar verstrengeld raken en de wereldpolitiek voorgoed veranderen, is het onderwerp van Charlie Wilson’s War, een vreemde, actuele én waargebeurde politieke satire van Mike Nichols.

Volgens CIA-agent Gust Avrakotos, een dik aangezette rol van Philip Seymour Hoffman, is Charlie Wilsons grootste verdienste gedurende zijn zes ambtstermijnen dat hij zich vijf maal heeft laten herkiezen. Meer niet. De door Avrakotos bedoelde incompetentie druipt vooral in de eerste scènes van Wilson af. Dat hij het toch zo lang in het congres volhoudt ligt meer aan zijn slimme medewerksters dan aan de man zelf. De waargebeurde plot van Charlie Wilson’s War wordt in werking gezet als een steenrijke rechtse vriendin, een eveneens dik aangezette rol van Julia Roberts, Wilson voor haar karretje spant door hem zijn politieke steun te laten geven om Afghanen te helpen in hun strijd tegen de Russen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Charlie Wilson's War Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

DennisFilm

"...Klinkt goed, ondanks Tom Hanks!..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Charlie Wilson's War

acties