In the Valley of Elah (2007)

Sometimes finding the truth is easier than facing it.

Een oude man onderzoekt de vermissing van zijn net uit Irak teruggekeerde zoon.
play

6,9 details

  • 121 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
121 Min Verenigde Staten

Nadat Mike, de zoon van oorlogsveteraan Hank Deerfield, niet thuiskomt na uitzending naar Irak, gaat Hank zelf op zoek. Niet veel later worden lichaamsdelen van Mike gevonden.

Regie
Paul Haggis
Cast
Charlize Theron, Josh Brolin, Tommy Lee Jones, James Franco, Susan Sarandon, Frances Fisher, Jason Patric, Brent Briscoe, Barry Corbin, Jonathan Tucker, Wayne Duvall, Wes Chatham, Mehcad Brooks, Jake McLaughlin, Victor Wolf.
Budget
$ 23.000.000
Opbrengst
$ 29.541.790
Release
31.08.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Haggis | Cast: Tommy Lee Jones (Hank Deerfield), Charlize Theron (Det. Emily Sanders), Jason Patric (Lt. Kirklander), Susan Sarandon (Joan Deerfield) e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2007

Roger Deakins is momenteel een van de beste Amerikaanse cinematografen. Hij schoot de mooiste beelden van vorig jaar voor The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Zijn werk voor de Coenbroers is altijd exquis geweest en het nu op het IFFR draaiende en over enkele weken in de ‘gewone’ bios verschijnende No Country for Old Men vormt daar geen uitzondering op. In In The Valley of Elah is door de sobere stijl zijn hand minder goed te herkennen, maar het leidt geen twijfel dat het heel goed bij de film past.

Paul Haggis, die enkele jaren terug onverwacht en volgens velen onterecht de Oscar voor beste film in ontvangst mocht nemen voor Crash, heeft een nieuwe film gemaakt die veel soberder en ingetogener is dan zijn vorige. Een stuk subtieler ook, maar subtiel betekent voor Haggis iets anders dan voor de meeste mensen, want opnieuw laat hij geen enkele ruimte voor interpretatie van zijn bedoelingen over: Amerika verkeert in een ernstig gehavende toestand en het zal lang duren voordat de Verenigde Staten weer het land is waar de vlag voor staat.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

In the Valley of Elah Nieuwsberichten

Laatste reacties

Kabol

"...Ik vond hem prachtig! Voor mij 10 punten, goed gespeeld, spannend en prachtige beelden. ..."

kevinvdk

"...Heb hem nu gezien en o my god wat een super saaie film pppppffffff..."

kevinvdk

"...Allee ben eens benieuwd ik ga er sebiet aan beginnen aan deze film ik zal morgen laten weten wat ik......"