TBS (2008)

Not everything is love

7,0 details

  • 88 Min
  • Thriller
  • Nederland
88 Min Nederland

Johan vd S. (Theo Maassen) is uitbehandeld en zal de rest van zijn leven door moeten brengen op de long stay-afdeling van een TBS-kliniek. Johan houdt echter vol onschuldig te zijn aan de lustmoord op zijn zusje waarvoor hij is veroordeeld. Omdat niemand hem wil geloven, ontsnapt hij om zijn onschuld te bewijzen. Hij gaat op zoek naar zijn moeder die steeds heeft geweigerd te getuigen en die alle contact verbroken heeft. Johan is ervan overtuigd dat zij hem vrij kan pleiten. Al snel zit de politie hem op de hielen. Om justitie uit handen te blijven, gijzelt Johan een toevallige passant: de 13-jarige Tessa (Lisa Smit).

Regie
Pieter Kuijpers
Cast
Theo Maassen, Lisa Smit, Roos Ouwehand, Yale Sackman, Bob Schwarze, Pim Lambeau, Menno Van Beekum, Peter van Bokhorst, Bing Wiersma, Romana Vrede, Ria Marks, Kevin Llewellyn, Flip Filz, Karst Woudstra, Martijn de Rijk.
Release
31.01.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Pieter Kuijpers | Cast: Theo Maassen (Johan), Lisa Smit (Tessa) | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2008

Theo Maassen heeft een interessant hoofd. Hij ziet er sympathiek uit, vriendelijk zelfs, en dat maakt hem bij uitstek geschikt voor rollen als die van Tibbe in Minoes. Maar hij hoeft zijn kaak maar te spannen en zijn wenkbrauwen te fronsen en hij ziet er opeens vervaarlijk uit, vooral in combinatie met zijn lange, uit de voegen gebarsten lichaam, waarvan je niet zeker weet of hij de kracht kent.

Pieter Kuijpers maakt van beide aspecten dankbaar gebruik in TBS. Maassen speelt Johan, die veroordeeld is voor de moord op zijn vader en zusje, al ontkent hij dat laatste heftig. Als hem verlof wordt ontzegd ontsnapt hij samen met een medetbs’er. Hij gaat op zoek naar zijn moeder, die volgens hem zijn onschuld kan bewijzen. In het nauw gedreven gijzelt hij onderweg een jong meisje, Tessa, en het duurt natuurlijk niet lang voordat het Stockholmsyndroom zich aankondigt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

rebel1984

"...Echt een zeer goede film van eigen bodem. Zeer sterk geloofwaardig acteer werk van Theo Maassen. Vo......"

DennisAmerica11

"...Echt een aanrader! Had het einde niet op deze manier verwacht...."

Deniro

"...Wat een kapot vette film dit. Theo Maassen is dan ook precies diegene die zo'n rol kan spelen. Na di......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

TBS

acties