Mio fratello è figlio unico

7,2 details

  • Komedie
  • Misdaad
  • Drama
  • Italië
  • Frankrijk

De fascistische Accio drijft zijn ouders tot wanhoop: hij is impulsief, zoekt constant ruzie en vecht elk handgemeen uit alsof het oorlog is. Zijn communistische broer Manrico daarentegen is knap, charismatisch, door iedereen geliefd, maar ook niet ongevaarlijk... De twee mannen staan lijnrecht tegenover elkaar, maar zijn beiden verliefd op dezelfde vrouw.

Regie
Daniele Luchetti
Cast
Luca Zingaretti, Angela Finocchiaro, Elio Germano, Riccardo Scamarcio, Anna Bonaiuto, Antonino Bruschetta, Massimo Popolizio, Ascanio Celestini, Diane Fleri, Alba Rohrwacher, Vittorio Emanuele Propizio, Claudio Botosso, Pasquale Sammarco, Lorenzo Pagani, Matteo Sacchi.
Budget
$ 5.000.000
Opbrengst
$ 6.463.286
Release
20.04.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Daniele Luchetti | Cast: Elio Germano (Accio Benassi), Riccardo Scamarcio (Manrico Benassi). Diane Fleri (Francesca) | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2007

De relatie tussen broers (of zussen) is altijd een goede basis om een verhaal op te bouwen. Het gaat vaak om heel verschillende mensen, die toch verbonden zijn en zullen blijven, of ze het nou willen of niet. Je kiest je vrienden, niet je familie, en al kunnen vriendschappen verwateren, je broer blijft altijd je broer. Dat ondervinden de broers Accio en Manrico in Mio Fratello è Figlio Uncio. Accio (wat zoveel als ettertje betekent) is de jongste. Aan het begin van de film zit hij op het seminarie, maar als hij het daar niet streng genoeg vindt vertrekt hij om zich al snel aan te sluiten bij een fascistische groep.

Dit begin geeft direct een typerend beeld van zijn persoonlijkheid: Accio is een jongen die bij een groep wil horen. Hij neemt alles wat hij doet uiterst serieus en staat fanatiek achter de ideologie die hij gekozen heeft. Het maakt daarbij niet zo heel veel uit welke ideologie dat is. Zijn broer Manrico is heel anders, een charmante flierefluiter die niets in het leven serieus neemt. Hij is communist, maar doet dit vooral om de acties en besteedt meer tijd aan het versieren van meisjes. Tussen de broers botst het natuurlijk, heftig en meer dan eens, en dit wordt er niet beter op als Accio verliefd wordt op Francesca, de vriendin van Manrico.