Auf der anderen Seite
Het tweede deel uit Fatih Akins trilogie “Liebe, Tod und Teufel”.
play

7,4 details

  • 122 Min
  • Drama
  • Duitsland
  • Turkije
  • Italië
122 Min Duitsland

Nejat, een Turkse immigrant van de tweede generatie, woont in Duitsland. Als zijn vader, die al jaren weduwnaar is, de Turkse prostituee Yeter in huis neemt, is Nejat aanvankelijk erg sceptisch, maar hij krijgt sympathie voor haar als hij ontdekt dat zij geld naar Turkije stuurt om de studies van haar dochter Ayten te betalen. Door Yeters plotse dood groeien vader en zoon uit elkaar. Nejat vertrekt naar Istanbul om Ayten op te sporen.

Alt titel
The Edge of Heaven
Regie
Fatih Akin
Cast
Lars Rudolph, Tuncel Kurtiz, Hanna Schygulla, Erkan Can, Yelda Reynaud, Nurgül Yesilçay, Andreas Thiel, Baki Davrak, Patrycia Ziolkowska, Nursel Köse, Yusuf Kaba, Turgay Tanülkü, Idil Üner, Nejat Isler, Gürsoy Gemec, Cengiz Daner, Elcim Eroglu, Nurten Güner, Asuman Altinay, Gökhan Kirac.
Budget
$ 3.800.000
Opbrengst
$ 17.804.565
Release
27.09.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Fatih Akin | Cast: Nurgül Yesilçay (Ayten), Baki Davrak (Nejat), Patrycia Ziolkowska (Lotte), Nursel Köse (Yeter), Tuncel Kurtiz (Ali), Hanna Schygulla (Susanne) | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2007

Met "Yeters Tod" en "Lottes Tod" worden de twee grootste verhaallijnen van Auf der Anderen Seite ingeluid. De jonge Turks-Duitse cineast Fatih Akin houdt niet van loze verwachtingen en kondigt meteen aan dat er hoofdpersonages gaan sterven. Het vaak beproefde recept van de mozaïekfilm (Short Cuts, Magnolia, Leef!) biedt weinig nieuws in dit tweede deel van Akins geplande "Liebe, Tod und Teufel"-drieluik over de migrantenbeleving. Voorganger Gegen die Wand was rauw, krachtig en bijzonder intelligent. Auf der Anderen Seite slaat een minder geslaagde weg in, maar ondanks de overdaad aan plotlijnen en toevalligheden slaagt Akin er gedeeltelijk in een geëngageerd verhaal te vertellen.

De bejaarde, in Duitsland woonachtige Turkse migrant Ali krijgt een platonische verstandhouding met de prostituee Yeter, die tegen betaling bij de man komt inwonen. Ali’s zoon, de academicus Nejat, aanschouwt zijn vaders nieuwe relatie met argwanende ogen, maar krijgt sympathie voor de vrouw als hij ontdekt dat zij in Duitsland geld probeert te verdienen om haar dochters studie in Turkije te kunnen bekostigen. Maar, zoals de woorden aan het begin van de film al verraadden: Yeter gaat dood. Uit plichtsbesef en medemenselijkheid gaat Nejat op zoek naar haar dochter. Dit verhaal is verweven met het lot van de lesbische studente Lotte. Zij komt in contact met Ayten (die de dochter van Yeter blijkt te zijn) en ze krijgen een innige relatie. De politiek geëngageerde Ayten heeft echter problemen met de Turkse overheid en beiden raken betrokken in een gevaarlijk web van misdaad. De ontknoping laat zich raden.

videotrailers & clips