27 Dresses (2008)

Niets meer en niets minder dan een aardig genreproduct.
play

5,5 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Haar hele leven heeft Jane voor het huwelijksgeluk van anderen gezorgd - ze heeft al 27 keer voor bruidsmeisje gespeeld. Maar van haar eigen liefdesleven is bitter weinig terecht gekomen. Journalist Kevin , die zelf niets met trouwerijen heeft, ziet wel een artikel in het levensverhaal van 'bruiloftsjunkie' Jane en begint haar op de huid te zitten. Als haar baas George verliefd wordt op haar jongere zus Tess , ligt voor Jane het zoveelste huwelijk in het verschiet. Maar Jane's eigen gevoelens voor George komen in de weg te staan en roepen onthullende vragen op. Wil ze eigenlijk wel weer bruidsmeisje zijn? Of stiekem zelf de bruid?

Regie
Anne Fletcher
Cast
Katherine Heigl, James Marsden, Malin Akerman, Judy Greer, Krysten Ritter, Melora Hardin, Peyton List, Brian Kerwin, David Castro, Maulik Pancholy, Jennifer Lim, Charli Barcena, Danielle Skraastad, Brigitte Bourdeau, Jane Pfitsch.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 160.300.000
Release
10.01.2008

Filmtotaal Recensie

Regie:Anne Fletcher | Cast: Katherine Heigl (Jane Nichols), James Marsden (Kevin Doyle), Edward Burns (George), Malin Akerman (Tess Nichols), Judy Greer (Casey)| Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2008

Altijd moeilijk, aan hoge verwachtingen voldoen. Hoogblonde Katherine Heigl was jarenlang in de zijlijn van Hollywood te vinden, maar brak definitief door met haar rol als dokter in spe Izzie in Grey’s Anatomy. Met ook nog de zwangerschapskomedie Knocked Up (van komediemeester Judd Apatow en zijn clan) op haar cv kan het niet misgaan, toch? Haar volgende project werd 27 Dresses, een romantische komedie over een jonge vrouw die, jawel, 27 keer bruidsmeisje is geweest maar nooit aan haar eigen liefdesleven toe komt. Hoewel, nooit…?

Jane is al jaren smoorverliefd op haar baas George. De lange, stressvolle dagen die ze maakt op haar werk zijn allemaal bedoeld om hem te imponeren, tot op heden zonder succes. In haar spaarzame tijd heeft Jane eigenlijk maar één hobby: de rol van bruidsmeisje vervullen op zoveel mogelijk bruiloften. In een zo lelijk mogelijke jurk. Twee huwelijken op één dag? Jane laat zich gewoon per taxi van locatie naar locatie rijden, ondertussen op de achterbank van outfit wisselend. Journalist Kevin doet voor zijn krant verslag van bruiloften en komt op een gegeven moment Jane tegen. Ze intrigeert hem en hij gaat op onderzoek uit om te achterhalen waarom het bezoeken van bruiloften haar zo bevalt. De hele situatie wordt nog wat gecompliceerder als Janes zus Tess opduikt: jonger, sprankelend en in één klap smoorverliefd op baas George. Verlegen Jane durft er niets van te zeggen en slikt al haar commentaar in, maar die bom zal toch ooit moeten barsten..

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

27 Dresses

acties