The Other Boleyn Girl (2008)

The only thing that could come between these sisters... is a kingdom.

Cliché stapelt zich op cliché, maar uiteindelijk is dat meer positief dan negatief.
play

6,1 details

  • 115 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Historisch
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigd Koninkrijk

Twee zussen, Anne en Mary Boleyn, worden door hun ambitieuze vader en oom gedwongen om de macht en de status van de familie te vergroten door de genegenheid van de koning van Engeland te verwerven. De meisjes laten het eenvoudige plattelandsleven achter zich en worden de gevaarlijke en opwindende wereld van het leven aan het hof ingeduwd. Aanvankelijk heeft Mary koning Hendriks voorkeur. Ze baart hem twee onwettige kinderen. Maar Anne, slim, sluw en onbevreesd, schuift zowel haar zus als Hendriks vrouw, koningin Katherine van Aragon, opzij bij haar aanhoudende jacht op de koning. Anne stopt niet voor ze koningin van Engeland is. Terwijl de meisjes Boleyn strijden om de liefde van de koning de een gedreven door ambitie, de ander door ware liefde wordt Engeland verscheurd. Ondanks de ingrijpende gevolgen vinden de meisjes Boleyn uiteindelijk kracht en steun in elkaar en ze blijven voor altijd verbonden door hun zusterband.

Regie
Justin Chadwick
Cast
Scarlett Johansson, Natalie Portman, Benedict Cumberbatch, Eddie Redmayne, Kristin Scott Thomas, Eric Bana, Juno Temple, Jim Sturgess, Mark Rylance, Ana Torrent, David Morrissey, Michael Smiley, Tom Cox, Oliver Coleman, Montserrat Roig de Puig, Montserrat Roig de Puig.
Budget
$ 35.000.000
Release
28.02.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Justin Chadwick | Cast: Natalie Portman (Anne Boleyn), Scarlett Johansson (Mary Boleyn), Eric Bana (King Henry VIII), Kristin Scott Thomas (Lady Elizabeth Boleyn) | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2008

The Other Boleyn Girl is gebaseerd op de bestseller van Philippa Gregory en gaat over de zusjes Anne en Mary Boleyn, die in het begin van de zestiende eeuw beiden in de smaak vallen bij Hendrik VIII, de koning van Engeland. Hun liefdesdriehoek zorgt voor verdriet, angst en zelfs politieke landverschuivingen. Deze geschiedenis is al tijden geliefd materiaal en vormt nu dus weer eens de basis voor een film, dit keer geregisseerd door voormalig tv-regisseur Justin Chadwick.

“De kunst van het vrouw-zijn, dat is mannen laten geloven dat zij de touwtjes in handen hebben.” Het is een les die de diva Anne maar al te graag van haar moeder aanneemt. Anne Boleyn is de naam van de vrouw die Engeland tot op zijn grondvesten heeft doen schudden. Hendrik VIII pleegde overspel met haar en praatte dit vervolgens goed door van kerk te veranderen, iets wat zijn minstens zo beroemde dochter Elizabeth hem niet in dank moet hebben afgenomen. Hierdoor kreeg zij namelijk een paar decennia later in een akelige strijd de Spaanse katholieken voor haar kiezen. Maar dat wisten we al van Elizabeth: The Golden Age. De geschiedenisles van het Boleynschandaal is ook bekend: vooral haar onthoofding is legendarisch. De versie die de film voorschotelt, benadert alles echter vanuit een iets ander perspectief. Annes zusje Mary heeft nu ook een hoofdrol.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Other Boleyn Girl Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Omega

"...Zorg voor genoeg koffie anders mis je bijna de hele film...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Other Boleyn Girl

acties