Love in the Time of Cholera (2007)

How long would you wait for love?

Een liefdesverhaal dat vijftig jaar overspant, geeft de indruk van een ‘valse’ komedie
play

5,0 details

  • 139 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
139 Min Verenigde Staten

Een driehoeks-liefdesverhaal dat zich afspeelt rond de eeuwwisseling in Zuid-Amerika, waar twee geliefden carrières, huwelijken, affaires en dood uitzitten tot ze kunnen herenigen.

Regie
Mike Newell
Cast
Javier Bardem, Liev Schreiber, Benjamin Bratt, Giovanna Mezzogiorno, Unax Ugalde, Gina Bernard Forbes, Marcela Mar, Carlos Duplat, Miguel Angel Pazos Galindo, Maria Cecilia Herrera, Liliana Gonzalez, Juan Ã?ngel, Luis Fernando Hoyos, Catalina Botero, Francisco Raul Linero.
Budget
$ 45.000.000
Opbrengst
$ 4.607.608
Release
04.10.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike Newell | Cast: Javier Bardem (Florentino Ariza), Giovanna Mezzogiorno (Fermina Urbino), Benjamin Bratt (Dr. Juvenal Urbino) | Speelduur: 139 minuten | Jaar: 2007

Het recept voor een mislukking: neem een geliefd boek, kies de mooiste locaties, zoek uitstekende acteurs, huur de scriptschrijver van The Pianist in, laat fantastische muziek schrijven, meng dit allemaal goed door elkaar en voeg dan het laatste elementaire bestanddeel toe: Mike Newell en zijn make-upteam. Want als er íemand geschikt is om een semi-Spaanstalig kostuumdrama met ouderen te regisseren, is het wel de regisseur van Harry Potter 4 nietwaar?

Aan het verhaal ligt het in principe niet: het is gebaseerd op het beroemde boek van Nobelprijswinnaar Gabriel Garcia Márquez, dat dankzij Oprah’s Bookclub enorm aan populariteit heeft gewonnen in de Verenigde Staten. In het prachtige en hete Colombia van rond negentienhonderd wordt de jonge Florentino (Javier Bardem) verliefd op Fermina (Giovanna Mezzogiorno). Hun liefde en voorgenomen huwelijk worden echter verstoord door Fermina’s vader (John Leguizamo) die Florentino van een te lage klasse vindt en de twee uit elkaar drijft. Als Fermina een andere man (Benjamin Bratt) ontmoet en deze trouwt, lijkt de prille en perfecte liefde tussen haar en Florentino voorgoed voorbij. Voor Florentino begint een zeer ongelukkige tijd: vijftig jaar lang behoudt hij zijn liefde voor Fermina en bewaart hij - in zijn verbeelding althans - zijn maagdelijkheid voor haar. Totdat Fermina’s man sterft…

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Love in the Time of Cholera

acties