Step Up 2: The Streets (2008)

It's not where you're from. It's where you're at.

Pretendeert ‘echt’ te zijn, maar is zo nep als het maar kan.
play

5,5 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Een romantische vonk slaat over tussen twee dansstudenten van verschillende achtergronden op de Maryland School of the Arts. Andie is van oorsprong streetdancer, maar probeert haar hoofd boven water te houden op een elitaire balletschool waar ze haar draai niet goed kan vinden.Op een dag stelt de knappe danser Chase haar voor om met een groep dansers mee te gaan doen aan danswedstrijden op straat. Andie gaat op het aanbod in, maar de balletschool vindt het maar niks. Daardoor komt Andie's danscarrière op het spel te staan.

Regie
Jon Chu
Cast
Briana Evigan, Harry Shum Jr., Adam G. Sevani, Robert Hoffman, Mari Koda, Cassie Ventura, Luis Rosado, Christopher Scott, Black Thomas, LaJon Dantzler, Telisha Shaw, Janelle Cambridge, Kmel Howell, Danielle Polanco, Jeff 'Rapid' Ogle.
Budget
$ 23.000.000
Opbrengst
$ 150.816.700
Release
14.02.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Jon Chu | Cast: Briana Evigan (Andie), Robert Hoffman (Chase Collins), Adam G. Sevani (Moose) e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2008

De opnames van scènes met veel dansende mensen op de achtergrond zijn haast surreële ervaringen. Want doorgaans worden ze opgenomen zonder de muziek erbij die later in de film te horen is. In één van de laatste scènes van Step Up 2 The Streets wordt dit proces op pijnlijk onprofessionele wijze onthuld: na de grote dansclimax van de film wordt de muziek uitgezet en terwijl op de voorgrond gesprekken worden gevoerd, danst de menigte op de achtergrond in alle stilte vrolijk door.

Niets wijst erop dat dit een stilistische keuze is. Dus moet dit stukje film óf tijdens een monteeravondje voor amateurs in elkaar geflanst zijn óf de makers hebben zo’n lage dunk van hun beoogde publiek dat ze denken er mee weg te komen. In beide gevallen typeert het de nepheid van deze levenloze film die in zijn geheel het product lijkt te zijn van een cynische vergadering van Hollywoodbonzen die de film zelf tot bijzaak reduceren, maar het marketingplan heilig verklaren. Een schrijnend voorbeeld hiervan is de toevoeging van The Streets aan de titel, waarmee de suggestie wordt gewekt dat dit vervolg op Step Up ergens iets rauws of authentieks in zich zou hebben.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Step Up 2: The Streets Nieuwsberichten

Laatste reacties

Edwinem

"...[quote=*Satine**]Ik had wel zo'n recensie verwacht na het zien van de trailer. En dan ook nog de act......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Step Up 2: The Streets

acties