9 rota

9 rota (2005)

In 1988 a band of 39 Soviet soldiers held 'Hill 3234' against 400 Afghan rebels and became heroes of a forgotten war

Reviews (1)

Tarkus

Avatar

Deze film heeft zoveel indruk op me gemaakt dat, toen ik de BD ervan zal liggen, ik ze dadelijk heb aangekocht.
En heb het me niet beklaagd, de beelden, maar vooral het geluid zijn nog indrukwekkender dan op DVD.
Topfilm is het !!!

Commentaar 2008:
Ik heb lang getwijfeld over de aankoop van deze film, alleen al omdat hij van Russische makelij is en het daarom niet echt vertrouwde of ie kwalitatief goed zou zijn.
Maar de hoes alleen al is zo verzorgd en als je dan de specificaties leest die daarop staan, o.a. DTS surround, dan heeft me dat toch overtuigd om de film alsnog aan te kopen.
En ik heb er geen seconde spijt van, want deze film is een van de betere oorlogsfilms die ik al heb gezien.
Alles is prima, de acteerprestaties zijn puik en de actiescènes van een zeer hoogstaande kwaliteit met veel oog voor realiteit en detail.
Het verhaal is prachtig uitgewerkt en zo meeslepend dat de film, die meer dan 2 uur duurt, zo voorbij is. Ook de soundtrack is prachtig zowel muzikaal als de geluidseffecten, subliem gewoon !!!
Wat ik al zei over de Duitse cinema, dat ze hun verleden tonen zoals het was, geld ook voor deze Russische film, ook hier toont men de onzin van de oorlog en meer bepaald de verloren strijd in Afghanistan, met vele, vooral jonge, doden tot gevolg.
Of men lessen kan trekken uit een film als deze leidt geen twijfel, deze antioorlogsfilm, want dat is het eigenlijk heeft een boodschap als geen ander, maar vele bewindsmensen zullen het wel nooit begrijpen.
Dit is alweer een aanrader van formaat !!!