The Band's Visit

The Band's Visit (2007)

Once-not long ago-a small Egyptian police band arrived in Israel. Not many remember this...It wasn't that important.

Een prachtige schets die de schoonheid en humor in de kleine gebaren en blikken weet te vinden.
play

7,6 details

  • 87 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Muziek
  • Romantiek
  • Israël
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk

Een kleine Egyptische politiefanfare komt naar Israël om er op te treden tijdens de opening van een Arabisch cultureel centrum. Door omstandigheden komt niemand hen ophalen aan de luchthaven. Zij proberen op eigen kracht hun bestemming te bereiken, maar komen uiteindelijk terecht in een onooglijk, bijna vergeten dorpje in het zuiden van Israël. Zij moeten daar noodgedwongen overnachten en dringen binnen in het leven van drie lokale bewoners: Iztzik, die net een huwelijkscrisis doormaakt, Papi, die zijn langverwachte eerste afspraakje heeft die avond, en Dina, die het lokale café openhoudt, maar heel eenzaam is. De onwezenlijke, magische nacht wordt een allegorie voor de hoop die het Midden-Oosten een aantal jaar gekoesterd heeft, en die nu verdwenen is, maar hopelijk niet voor altijd...

Alt titel
Bikur Ha-Tizmoret
Regie
Eran Kolirin
Cast
Uri Gavriel, Sasson Gabai, Ronit Elkabetz, Khalifa Natour, Saleh Bakri, Shlomi Avraham, Ahuva Keren, François Khell, Hisham Khoury, Rinat Matatov, Rubi Moskovitz, Hilla Sarjon, Tarik Kopty, Imad Jabarin, Tomer Yosef.
Release
13.09.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Eran Kolirin | Cast: Sasson Gabai (Tawfiq Zacharya), Ronit Elkabetz (Dina), Saleh Bakri (Khaled) | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2007

The Band’s Visit begint met een soort disclaimer: “Eens - niet eens zo lang geleden - kwam een Egyptische politiefanfare aan in Israël. Weinig mensen weten het nog. Het was ook niet zo belangrijk”. Het is niet vaak dat een film begint met een aankondiging van het eigen gebrek aan belang. Er wordt inderdaad ook maar een klein, onbelangrijk verhaal verteld. Maar soms is een klein verhaal, goed verteld, een groot plezier om naar te kijken.

Ze zijn met z’n achten, van de politiefanfare. In lichtblauwe pakken, inclusief pet, ieder met hetzelfde trolleykoffertje en een tas voor hun instrument. Ze staan op het vliegveld, vergeten. Wat nu? Ze lopen wat rond. De mooie jongen flirt met het meisje achter de balie. Ze nemen uiteindelijk een bus, maar door een taalverwarring komen ze in een desolaat dorpje terecht. Natuurlijk gaat de volgende bus pas de volgende ochtend. En natuurlijk komen ze in aanraking met de lokale bevolking. Vooral met Dina, de mooie eigenaresse van een café waar ze wat eten. Zij had vroeger een crush op Omar Sharif en ziet wel wat in de fanfareaanvoerder, terwijl de mooie jongen wel wat in haar ziet. Ze regelt ook slaapplaatsen: die twee bij haar, drie bij de ene collega en drie bij de ander.

videotrailers & clips