Niet Wes Andersons beste werk, maar desalniettemin een puike film
play

6,8 details

  • 91 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

THE DARJEELING LIMITED is een pakkende komedie over drie broers die hun familiebanden proberen te versterken. De oudste hoopt een betere band op te bouwen met zijn jongere broertjes, door ze mee te nemen op een treinreis door het prachtige en sensuele Indiase landschap.

Regie
Wes Anderson
Cast
Owen Wilson, Bill Murray, Adrien Brody, Irfan Khan, Anjelica Huston, Jason Schwartzman, Camilla Rutherford, Barbet Schroeder, Amara Karan, Kumar Pallana, Wallace Wolodarsky, Waris Ahluwalia, Trudy Matthys, Dalpat Singh, Mr. A.P. Singh.
Opbrengst
$ 24.377.151
Release
29.09.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Wes Anderson | Cast: Owen Wilson (Francis), Adrien Brody (Peter), Jason Schwartzman (Jack) e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2007

De auteursfilm, waarin de hand van de regisseur in terugkerende thema’s en vormelementen is te herkennen, maakte in de jaren zeventig de dienst uit in de Verenigde Staten. Een hele generatie jonge filmmakers veroverde de Amerikaanse filmwereld en hield die toppositie een aantal jaren vast met persoonlijke films die ze naar eigen inzicht maakten. Dat ze daar zo vrije ruimte en financiën voor kregen was een unicum voor Hollywood. De opkomst van de blockbusters eind jaren zeventig, de grote kassuccessen die de jaaromzet bepaalden, maakte daar echter een einde aan.

De auteurs verdwenen naar de achtergrond en velen verloren de stem die hun werk zo sterk en uniek maakte. Natuurlijk kende de Verenigde Staten in de jaren daarna nog wel echte auteurs die eigenzinnig te werk gingen, maar er was toch een verschil met het “New Hollywood” van de jaren zeventig. Bovendien opereerden ze vooral nog in de marge en moesten de meesten van hen regelmatig een onpersoonlijk commercieel product afleveren om het hoofd boven water te houden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

skullsplitter

"...Fijne film, net gekeken. Aanradertje, jammer van de reclames......"

HaroldAndKumar

"...Unieke film. Intelligent, grappig en met een hart...."

The Darjeeling Limited

acties