The Spiderwick Chronicles (2008)

Their World Is Closer Than You Think

Goed gemaakt pretentieloos familie-entertainment.
play

6,6 details

  • 96 Min
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

Het verhaal draait om de drie kinderen, Jared, zijn tweelingbroer Simon, hun oudere zus Mallory en hun onlangs gescheiden moeder Helen. De familie betrekt het afgelegen en vervallen landgoed Spiderwick, waar vroeger hun overoudoom Arthur Spiderwick en oudtante Lucinda woonden. Hoewel de kinderen de verhuizing verfoeien, passen ze zich elk op eigen wijze aan. Simon, de meer leergierige helft van de tweeling, onderzoekt het eigenaardige huis en Mallory oefent haar schermkunst. Jared echter ontdekt dat er eigenaardige dingen gebeuren rond het magische huis en hij gaat op onderzoek uit. Hij slaat de waarschuwing van het huis-aardmannetje, Thimbletack (Duimeldop) , in de wind. Duimeldop is een toverschepsel dat in de muren van het landhuis woont. Jared stuit op een vreemd en mogelijk gevaarlijk boek, geschreven door oom Arthur. Wanneer het boek wordt geopend onthult en ontketent het een wereld rondom landgoed Spiderwick, die bevolkt wordt door vreemde, wonderbaarlijke en enge wezens..

Regie
Mark Waters
Cast
Seth Rogen, Nick Nolte, David Strathairn, Freddie Highmore, Mary-Louise Parker, Martin Short, Andrew McCarthy, Sarah Bolger, Joan Plowright, Jordy Benattar, Tyler Patrick Jones, Mariah Inger, Tod Fennell, Jeremy Lavalley, Lise Durocher-Viens.
Budget
$ 90.000.000
Opbrengst
$ 162.839.667
Release
14.02.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Waters | Cast: Freddie Highmore (Jared/Simon Grace), Sarah Bolger (Mallory Grace), Mary-Louise Parker (Helen Grace), Nick Nolte (Mulgarath), David Strathairn (Arthur Spiderwick) e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2008

Er leven talloze magische wezens in onze wereld, waarvan wij niks afweten omdat we ze niet kunnen zien. Wij mensen zien ze alleen, als zij dat willen. Arthur Spiderwick kwam hier achter en begon een boek te schrijven over alle geheimen die deze creaturen herbergen: Arthur Spiderwick’s Field Guide to the Fantastical World Around You. Hij indexeerde zijn bevindingen op een wetenschappelijke manier, totdat hij erachter kwam dat kwade krachten met al die kennis alle andere fantastische wezens konden uitroeien en daarna krachtig genoeg waren om het tegen de mensen op te nemen. Hij verborg het boek in zijn huis en legde er een beschermende magische cirkel omheen, zodat de kwaadaardige wezens niet bij het boek konden.

Natuurlijk blijft zo’n geheim niet eeuwig verborgen, en tachtig jaar later komt het alweer in gevaar. Een verre achterneef van Arthur Spiderwick, de twaalfjarige Jared, verhuist samen met zijn tweelingbroer Simon, zijn oudere zus Mallory en zijn moeder Helen Grace naar het oude huis van Arthur. Zij heeft in de buurt een nieuwe baan gekregen en sinds de scheiding moet zij voor de kinderen zorgen. Jared heeft het moeilijk met het feit dat hij zijn vader zo weinig ziet, maar dat is niks vergeleken met de problemen die hij krijgt zodra hij het boek van zijn achteroudoom vindt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Mooie fantasy-film met een prima cast. De film moet het vooral hebben van de special effects, die h......"

Chris23

"...Leuke horrorfilm voor (volwassen)kinderen ...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Spiderwick Chronicles

acties