Lars and the Real Girl (2007)

The search for true love begins outside the box

Een film waarin een meisje van plastic toch best echt blijkt te kunnen zijn.
play

7,1 details

  • 106 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

Na enige jaren van eenzaamheid komt Lars (Ryan Gosling) via internet in contact met Bianca. Lars is helemaal weg van haar en nodigt haar uit om zijn familie te ontmoeten. Eenmaal op deze ontmoeting krijgt de familie de schrik van hun leven, Bianca is namelijk geen echt persoon maar een pop. Maar Lars ziet haar als een echte partner. Op aanraden van een hulpverlener gaat de familie mee in zijn spel en dat levert de meest vreemde situaties op.

Regie
Craig Gillespie
Cast
Ryan Gosling, Emily Mortimer, Patricia Clarkson, Paul Schneider, Kelli Garner, R.D. Reid, Nancy Beatty, Karen Robinson, Nicky Guadagni, Joe Bostick, Billy Parrott, Doug Lennox, Maxwell McCabe-Lokos, Sally Cahill, Liz Gordon.
Budget
$ 12.000.000
Release
12.10.2007
Release DVD
09.06.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Craig Gillespie | Cast: Ryan Gosling (Lars), Paul Schneider (Gus), Emily Mortimer (Karin), Patricia Clarkson (Dagmar) | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2007

Lars is een beetje een rare jongen. Aardig, dat wel, maar teruggetrokken, extreem verlegen en bang om aangeraakt te worden. Zijn broer en vooral zijn schoonzus maken zich soms wel zorgen om hem, maar hebben het eigenlijk te druk met elkaar en met hun kindje dat over een paar maanden geboren zal worden. Als Lars hun zijn nieuwe vriendin wil voorstellen, de half-Deense, half-Braziliaanse rolstoelgebonden missionaris Bianca, zijn ze blij verrast... tot ze haar ontmoeten. De titel van Lars and the Real Girl is namelijk ironisch: Bianca is geen echt meisje, maar een anatomisch correcte sekspop in dominatrixkleding.

Toch is ‘ironisch’ misschien niet het beste woord. Lars and the Real Girl is een uiterst, haast onvoorstelbaar oprechte film, zonder een greintje ironie, sarcasme of cynisme. Op advies van de dorpsdokter, die ook als psychologe dienstdoet, gaat iedereen namelijk mee in de waanvoorstelling van Lars, zozeer dat Bianca beetje bij beetje ook voor hen een echt meisje wordt. Niet alleen Lars heeft baat van Bianca - hij ontwikkelt een sociaal leven en begint open te staan voor andere mensen - maar bijna iedereen in het dorp wordt een beter mens door haar.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Lars and the Real Girl

acties