Untraceable (2008)

Something Deadly is on the Internet

Vrouw- en homo-onvriendelijke standaardthriller met een tenenkrommend domme kritische noot.
play

5,2 details

  • 101 Min
  • Misdaad
  • Thriller
  • Drama
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

FBI agente Jennifer Marsh krijgt de taak een seriemoordenaar op te sporen die videobeelden van zijn stervende slachtoffers op het internet laat zien. Als de tijd op raakt wordt het kat-en-muis spel steeds persoonlijker? Untraceable is een ijzingwekkende thriller van Gregory 'Fracture' Hoblit met Diane Lane, Colin Hanks en Billy Burke in de hoofdrollen.

Regie
Gregory Hoblit
Cast
Diane Lane, Billy Burke, Colin Hanks, Mary Beth Hurt, Joseph Cross, Tim De Zarn, Christopher Cousins, Peter Lewis, Dan Callahan, Perla Haney-Jardine, Tyrone Giordano, Jesse Tyler Ferguson, John Breen, Brynn Baron, Trina Adams.
Budget
$ 35.000.000
Opbrengst
$ 32.483.410
Release
22.01.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Gregory Hoblit | Cast: Diane Lane (Jennifer Marsh), Billy Burke (Eric Box), Colin Hanks (Griffin Dowd) | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2008

Als een film inhaakt op de actualiteit mag je op zijn minst verwachten dat hij ook daadwerkelijk iets zinnigs heeft te zeggen. Untraceable doet precies het omgekeerde: het is verstand op nul en een hapklare boodschap slikken. De film ontleedt de verderfelijke invloed van internet en de macht van de media, maar doet dit op een grondig vervelende manier. Zelfs als genregetrouwe thriller kan hij totaal niet boeien.

Alarmbellen moeten gaan rinkelen als uitgerangeerde actrices op middelbare leeftijd een rol van detective aanneemt. Denk maar aan Ashley Judd in het tenenkrommende Twisted. Telkens vallen deze dames ten prooi aan het slechte schrijfwerk van in clichés denkende mannen. Untraceable doet een duit in het zakje, ditmaal met een wel erg infantiel uitgangspunt - een cyberkiller die de modus operandi van Jigsaw uit Saw hanteert. Hij zendt zijn martelingen echter live uit op het internet. Hoe meer mensen kijken; hoe sneller het slachtoffer sterft. Stupiditeit is tot daar aan toe, maar dit idee maakt het natuurlijk wel heel erg bont.

videotrailers & clips

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Untraceable

acties