Shine a Light (2008)

Een concertregistratie van de Rolling Stones, uitstekend gefilmd door gerenommeerde cameramensen onder regie van Martin Scorsese.
play

7,2 details

  • 122 Min
  • Documentaire
  • Muziek
  • Biografie
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
122 Min Verenigde Staten

De Oscarwinnende filmmaker Martin Scorsese volgde The Rolling Stones en filmde in de herfst van 2006 hun optreden in het beroemde Beacon Theater in New York. Hij schakelde de allerbeste cameramensen en meest bekroonde cinematografen ter wereld in om de registratie tot het hoogst mogelijke niveau te tillen. Het plezier op het podium, de feilloze samenwerking van de bandleden en de ongrijpbare kracht die de band uitstraalt, is nooit eerder zo intiem vastgelegd. Naast de Stones geven Christina Aguilera, Buddy Guy en Jack White van The White Stripes verrassende gastoptredens. Ook onder het publiek bevond zich een groot aantal bekenden, waaronder voormalig president Bill Clinton.

Regie
Martin Scorsese
Cast
Christina Aguilera, Keith Richards, Mick Jagger, Jack White, Charlie Watts, Ron Wood, Buddy Guy, Bobby Keys, Darryl Jones, Chuck Leavell, Lisa Fischer, Blondie Chaplin, Bernard Fowler, Kent Smith, Tim Ries, Albert Maysles, Michael Davis.
Release
07.02.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin Scorsese | Cast: Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood, Charlie Watts e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2008

Op 29 oktober en 1 november 2006 traden de Rolling Stones op in het Beacon Theater in New York, als onderdeel van hun Bigger Bang tournee. Martin Scorsese was erbij en liet de concerten door een aantal gerenommeerde cameramannen filmen. Samen met beelden van de voorbereidingen voor de concerten en een aantal stukjes oude televisie-interviews vormen de concertbeelden de film Shine A Light, een ode aan het uithoudingsvermogen van de Stones. De diepgang van eerdere muziekfilms van Scorsese ontbreekt, maar de Stones kunnen nog steeds aardig rocken, al zijn ze niet zo goed meer als vroeger.

Tekenend is bijvoorbeeld dat er geen enkel nummer van na 1983 wordt gespeeld, terwijl hun tournee nota bene vernoemd is naar hun laatste album A Bigger Bang uit september 2005. Hierdoor zijn ze als artiesten niet geheel relevant meer te noemen en is het ook voor leken duidelijk dat hun podiumact niets nieuws brengt. Op zich zou dat geen probleem zijn, als de Stones nog even goed waren als voorheen. Maar de slijtage is zichtbaar, vooral in de hardere, snellere rocknummers zoals de opener ‘Jumpin’ Jack Flash‘, (I Can’t Get No) Satisfaction’ en ‘Sympathy For The Devil’. De enige keer dat ze met zo’n lied wél indruk maken is tegen het einde met een uitstekende versie van ‘Brown Sugar’.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Shine a Light Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Shine a Light

acties