Reservation Road

Reservation Road (2007)

To find the truth, you have to find who's hiding it.

De film bevat teveel clichés om origineel genoemd te kunnen worden en het potentieel aangrijpende verhaal weet alleen sporadisch te boeien.
play

6,0 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
102 Min Verenigde Staten

Als het zoontje van Ethan Learner omkomt bij een "hit and run", stort Ethanael's wereld in en wil hij alleen nog maar de dader vinden. Als de politie in zijn ogen onvoldoende doet, schakelt hij zelf een advocaat in. Die advocaat herkent zijn nieuwe client meteen. Hij zag hem in zijn spiegel nadat hij een jochie aanreed op een verlaten weg en hij snel de nacht in reed.

Regie
Terry George
Cast
Mira Sorvino, John Slattery, Antoni Corone, Joaquin Phoenix, Mark Ruffalo, Jennifer Connelly, Cordell Clyde, Elle Fanning, Sean Curley, Samuel Ryan Finn, Eddie Alderson, Susan Powell, Kevin Herbst, Gary Kohn, Nora Ferrari.
Release
13.09.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Terry George | Cast: Joaquin Phoenix (Ethan Learner), Jennifer Connelly (Grace Learner), Mark Ruffalo (Dwight Arno), Mira Sorvino (Ruth Wheldon) | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2007

Wat als je kind wordt doodgereden en de schuldige, die zelf ook vader is, doorrijdt? Met deze vraag begint Reservation Road, de nieuwe film van regisseur Terry George (Hotel Rwanda) die de hype om een verhaal van twee kanten te benaderen in stand houdt. Samen met John Burnham Schwartz, die de gelijknamige succesvolle roman schreef, adapteerde hij het verhaal voor het grote doek. De verfilming van een boek is meestal geen gemakkelijke opgave en Reservation Road vormt daarop geen uitzondering.

Dat Dwight Arno, de onlangs gescheiden advocaat uit Connecticut, juist Ethan Learner, de vader van het door hem doodgereden kind, als cliënt krijgt, is een te groot toeval om niet op te vallen als suspensetoevoeging. Is Connecticut dan écht zo klein? Blijkbaar, want Dwights ex-vrouw is de muzieklerares van de dochter van Ethan. Dit zijn echter kleine irritaties; er zijn ook lichtpunten te ontdekken in deze vrij tamme huiselijke thriller, zoals de goede vertolkingen van de twee vaderrollen. Ook Jennifer Connelly is in vorm, maar ze is vanwege het stille rouwproces van haar karakter niet vaak in beeld. De belangrijke scènes zijn duidelijk gericht op Ethan en zijn zoektocht.

videotrailers & clips