Vantage Point (2008)

8 Strangers. 8 Points of View. 1 Truth.

De film raakt verdwaald in zijn eigen rariteitenkabinet en mist een intelligent en subtiel script.
play

5,8 details

  • 90 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Actie
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

In vijf verschillende segmenten die vijf verschillende visies op de gebeurtenissen weergeven, wordt een poging tot aanslag op de Amerikaanse president in Spanje gevolgd. Een toerist weet de mogelijke terrorist op video vast te leggen, waarna er door veiligheidsdiensten een reeks maatregelen genomen moet worden.

Regie
Pete Travis
Cast
Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Forest Whitaker, Dennis Quaid, William Hurt, Édgar Ramírez, Matthew Fox, Saïd Taghmaoui, Ayelet Zurer, Bruce McGill, Holt McCallany, Richard T. Jones, Eduardo Noriega, James LeGros, Leonardo Nam.
Budget
$ 40.000.000
Release
22.02.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: PeteTravis | Cast: Dennis Quaid (Thomas Barnes), Matthew Fox (Kent Taylor), William Hurt (president Ashton), Forest Whitaker (Howard Lewis), Sigourney Weaver (Rex) | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2008

De klok slaat meerdere keren twaalf uur in deze Amerikaanse post-9/11-thriller van tv-regisseur Pete Travis, waarin we steeds een andere richting opgaan totdat we uiteindelijk stilstaan om na te denken. De vrij ongewone handelswijze van de terroristen in Vantage Point laat Thomas Barnes, lijfwacht van de president, volledig in het ongewisse en het wordt langzaam duidelijk dat hij slechts als pion fungeert in dit bedachte maar niet bedachtzame spel.

De Amerikaanse president is het middelpunt van een aanslag tijdens de internationale top over terrorisme, terwijl Howard Lewis met zijn videocamera fijn aan het filmen is. De toerist wil alles zo goed mogelijk in beeld brengen voor de mensen thuis en zijn grootste zorg is dan ook of de batterij wel voldoende is opgeladen. Howard filmt juichende mensen, het binnenplein en alles wat hem zoal opvalt. Sommige opnames zijn achteraf gezien best nuttig. Dat blijkt wanneer Barnes de camera van Howard in beslag neemt na de aanslag. Net als de film wordt de videocamera meerdere keren teruggespoeld, zodat wij langzaamaan meer te weten komen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Vantage Point Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Vantage Point

acties