Dan in Real Life (2007)

Something's happening to Dan. It's confusing. It's awkward. It's family.

Steve Carell wordt verliefd op Juliette Binoche. Jammer genoeg heeft zij al een vriendje... zijn broer!
play

6,5 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Dan Burns schrijft dan wel een opvoedkundige column in een lokale krant, dat wil nog niet zeggen dat hij de perfecte 'single dad' is. Zijn drie dochters zullen de eersten zijn om dat te beamen. Als zelfs zijn moeder hem op de eerste dag van de jaarlijkse familiereunie op het hart drukt de meiden even de ruimte te geven, gaat Dan naar het dorp. Daar ontmoet hij in een boekwinkel een vrouw die hem flink van slag brengt. Dat hij niet verliefd kan en mag worden op de innemende Marie wordt pijnlijk duidelijk als ze de gloednieuwe vriendin van zijn broer Mitch blijkt te zijn. De rollen binnen zijn gezin worden compleet omgedraaid nu niet zijn dochters, maar Dan zelf de pedagogische adviezen die hij schrijft in acht moet gaan nemen.

Regie
Peter Hedges
Cast
Juliette Binoche, Steve Carell, Brittany Robertson, Amy Ryan, Dane Cook, Dianne Wiest, Alison Pill, John Mahoney, Jessica Hecht, Cameron 'C.J.' Adams, Frank Wood, Norbert Leo Butz, Marlene Lawston, Henry Miller, Ella Miller.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 68.377.859
Release
26.10.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Hedges | Cast: Steve Carell (Dan), Juliette Binoche (Marie), Dane Cook (Mitch), Dianne Wiest (Nana), John Mahoney (Poppy) | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2007

Dan is een weduwnaar die in zijn uppie zijn drie dochters probeert op te voeden. "Dan in Real Life" is de adviescolumn die hij schrijft over opvoeden, maar hij worstelt er zelf soms ook mee. De dag dat hij zijn dochters in de auto laadt om naar het jaarlijkse familie-uitstapje te gaan, zijn de oudste twee in ieder geval flink pissig op hem. Aangekomen in het dorp ontmoet hij de mooie Marie op wie hij spontaan verliefd wordt. Zij lijkt ook wel wat in hem te zien en Dan leeft helemaal op. Het probleem? Ze blijkt de nieuwe vriendin van zijn broer te zijn.

De familie van Dan is zo'n typische familie die alleen in Amerikaanse films lijkt te bestaan: pa en ma hebben een enorm rustiek huis ergens op het platteland, de vier volwassen kinderen hebben allemaal partners en kinderen, er zijn talloze familietradities, er wordt American Football gespeeld in de immense tuin en er wordt zelfs een bonte avond georganiseerd. Kortom: het is druk, chaotisch en overvol, maar gezellig.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

notReal

"...Een iets andere rol voor Steve Carell dan je wellicht van hem gewend bent: verwacht inderdaad geen 4......"

martijn1k

"...Redelijke film wel, verwacht geen 40 Year Old Virgin humor, deze film is iets serieuzer, maar toch......"

Annefleur

"...Dan ga ik vannacht ook niet de moeite nemen om hem te kijken! :)..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Dan in Real Life

acties