Cassandra's Dream (2007)

How far will you go to make your dreams come true?

Vernieuwde Woody Allen in een Brits jasje levert een klassiek drama af.
play

6,0 details

  • 108 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
108 Min Verenigde Staten

In de nieuwe Woody Allen draait het om twee zeer verschillende broers die in geldnood terecht komen. De enige die ze kan helpen is hun rijke en tot nu toe altijd gulle oom Howard. De verhoudingen tussen de broers worden alleen maar schever als blijkt dat oom Howard deze keer iets van ze terug verwacht., en de emoties lopen hoog op...

Regie
Woody Allen
Cast
Colin Farrell, Ewan McGregor, Hayley Atwell, Sally Hawkins, Andrew Howard, Richard Lintern, Clare Higgins, Jennifer Higham, John Benfield, Peter-Hugo Daly, Lee Whitlock, Ashley Madekwe, Stephen Noonan, Keith Smee, Dan Carter.
Release
18.06.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Woody Allen | Cast: Colin Farrell (Terry), Ewan McGregor (Ian), Tom Wilkinson (Howard), Hayley Atwell (Angela Stark), Sally Hawkins (Kate) | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2007

Het blijft wennen voor een liefhebber van Woody Allen, verantwoordelijk voor giganten als Manhattan en Annie Hall, om verplaatst te worden naar het Europese continent, de Britse eilanden, Londen. Wennen is het dat er Brits-Engels gesproken wordt en dat acteur Woody Allen zelf op het doek ontbreekt. Ook in zijn nieuwste drama/thriller Cassandra’s dream gaat dit allemaal op.

Allens recentere films dragen zichtbaar een andere signatuur dan zijn vroegere werk en kenmerken zich door een verandering van sfeer. Wat is er aan de hand? Daar waar zijn plots in het verleden een literaire complexiteit konden herbergen, lijkt zijn moderne verhaal simpel, helder en kil. De karakters missen diepgang en de dialogen zijn volledig van scherpte ontdaan. De films van Allen toonden vaak de grote eruditie van de auteur, maar werden ook getekend door de voor hem vertrouwde setting en thematiek - New Yorks intellectualisme, Amerikaans jodendom, het conflict der geslachten, enz. Wat Allen soms aan te rekenen viel was de overdaad aan stereotypen, de daaraan gekoppelde humor en de frequentie waarmee hij deze elementen in zijn films verwerkte. Cassandra’s Dream draagt deze kenmerken echter allerminst en lijkt duidelijk een product van het verander(en)de taalgebruik van de regisseur. Je kunt je afvragen of het een en ander letterlijk het gevolg is van het verschil tussen Amerikaanse en Britse idioom. Waarom is het bovenstaande eigenlijk van belang voor de beoordeling van deze film? Omdat dit keer de omgekeerde opgave aan de orde is: ontdek de regisseur Woody Allen en diens kwaliteiten in deze vaardig geproduceerde film.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Cassandra's Dream Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Cassandra's Dream

acties