Graine et le mulet, La

Graine et le mulet, La (2007)

The Best French Film of the Year

7,6 details

  • 151 Min
  • Drama
  • Frankrijk
151 Min Frankrijk

Filmtotaal Recensie

Regie: Abdellatif Kechiche | Cast: Habib Boufares (Slimane Beij), Hafsia Herzi (Rym), Hatika Karaoui (Latifa) | Speelduur: 151 minuten | Jaar: 2007

In de hedendaagse cinema worden we zelden getrakteerd op een film die je even doet vergeten dat je naar fictie zit te kijken. Gefilmd in een stijl die te vergelijken is met cinéma vérité schotelt La Graine et le Mulet ons een rauw portret voor van een Noord-Afrikaans gezin dat zich in een Franse havenstad door het leven van alledag probeert te worstelen. Abdellatif Kechiche is er goed in geslaagd om van La Graine et le Mulet een realistisch familiedrama te maken dat erg leunt op een no-nonsense mise-en-scène en een sterke cast.

In de herfst van zijn leven werkt Slimane Beij nog stug door op een scheepswerf en woont in een hostel, waar hij na zijn scheiding samen met de eigenaresse Latifa en haar dochter Rym een pseudogezin heeft gevormd. Als Slimane op een dag vanwege bezuinigingsmaatregelen wordt ontslagen, breekt voor hem een periode aan waarin hij weemoedig op zoek gaat naar een ander levensdoel. Getekend door het harde werken en een scheiding die hem van zijn familie heeft vervreemd, durft hij nog te dromen van een beter bestaan. Een bestaan waarin hij zijn passie voor schepen en couscous wil samenbrengen in een varend restaurant.

videotrailers & clips