Penelope

Penelope (2006)

A fairytale like no other.

Een varkensachtige Christina Ricci maakt samen met een mooie look Penelope de moeite waard.
play

6,1 details

  • 104 Min
  • Komedie
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigd Koninkrijk

Penelope heeft het niet getroffen. Ze is geboren in een familie waar een oude vloek op rust. "De eerste dochter die in deze familie geboren wordt," zo riep ooit een oude heks in de voortuin uit, "zal het gezicht van een varken hebben". Het meisje zal pas een normaal neusje krijgen als ze ondanks haar uiterlijk geaccepteerd en geliefd wordt door "iemand van de eigen soort". Opereren lukt niet, dus wordt ze thuis opgesloten. Maar hoe moet ze nu haar ware liefde zo ontmoeten?

Regie
Mark Palansky
Cast
Reese Witherspoon, James McAvoy, Peter Dinklage, Christina Ricci, Richard E. Grant, Russell Brand, Nick Frost, Catherine O'Hara, Burn Gorman, Simon Chandler, Nigel Havers, Simon Woods, Ronni Ancona, Lenny Henry, Richard Leaf, Tallulah Evans, Michael Feast, Jillian Henry, Christina Greatrex, Martin Nigel Davey, Richard James, Andrew Bailey, John Voce, Nick Shafer, Paul Herbert, Rubria Negrao, Nick Prideaux, Andi-Marie Townsend.
Budget
$ 15.000.000
Release
01.03.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Palansky | Cast: Christina Ricci (Penelope), James McAvoy (Max Campion), Catherine O’Hara (Jessica Wilhern) | Speelduur:104 minuten | Jaar: 2006

”A Fairy Tale Like No Other”: zo wordt Penelope gepromoot. Niet helemaal correct, want hoewel er wat aardige twists in Mark Palansky’s eerste film zitten, is het onderliggende verhaal niet erg origineel. In feite volgt het een basisformule: outcast begeeft zich onder de mensen, krijgt een maatje, wordt afgestoten door de maatschappij, maar uiteindelijk komt het allemaal goed. Niet echt een verrassing. Wat Penelope redt, is een look om je vingers bij af te likken, een energie die van het scherm spat en acteurs die plezier lijken te hebben in het vertolken van hun personages.

Penelope is de naam van de hoofdpersoon: een 25-jarig meisje dat slachtoffer is van een oude familievloek. Hoewel ze in een prachtig huis woont en alles heeft wat ze wil, is er één probleem: Penelope is geboren met de oren en snuit van een varken en moet derhalve op bevel van haar ouders altijd in hun riante villa blijven. Om de vloek op te heffen moet ze iemand vinden die onvoorwaardelijk van haar houdt, maar helaas zijn de mannen die zich aandienen als toekomstige echtgenoten meer geïnteresseerd in het familiefortuin dan in Penelope zelf en telkens als ze haar gezicht onthult tijdens de eindeloze bezoekuren die haar moeder (Catherine O’Hara) organiseert, vluchten de heren het huis uit. Penelope begint de moed op te geven totdat Max verschijnt, een charmante sloeber die verder lijkt te kijken dan haar gezicht, maar die niet is wie hij lijkt te zijn.

videotrailers & clips