Into the Wild (2007)

Go with your heart

Biedt mooie natuurplaatjes van zijn tocht, maar geen inzicht in zijn persoon en beweegredenen.
play

7,8 details

  • 148 Min
  • Avontuur
  • Biografie
  • Drama
  • Verenigde Staten
148 Min Verenigde Staten

De 22-jarige, pas afgestudeerde Christopher McCandless laat zijn familie en veelbelovende toekomst achter zich, op zoek naar avontuur. Zonder materiele bezittingen, weg van de valkuilen van de moderne wereld, probeert hij zijn weg te vinden in de wildernis van Alaska. Bijzondere ontmoetingen en de verraderlijke kracht en pracht van de natuur vormen zijn bestaan. Maar kan hij overleven?

Regie
Sean Penn
Cast
Kristen Stewart, Vince Vaughn, Zach Galifianakis, William Hurt, Catherine Keener, Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, Jena Malone, Hal Holbrook, Jim Gallien, Brian H. Dierker, Malinda McCollum, James O'Neill, Craig Mutsch, Paul Knauls.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 37.682.065
Release
20.09.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Sean Penn | Cast: Emile Hirsch (Christopher McCandless), Jena Malone (Carine McCandless), Marcia Gay Harden (Billie McCandless), William Hurt (Walt McCandless), Hal Holbrook (Ron Franz), Catherine Keener (Jan Burres) e.a.| Speelduur: 148 minuten | Jaar: 2007

In de zomer van 1990 is Christopher McCandless net afgestudeerd. In plaats van aan een carrière te beginnen doneert hij al zijn geld en gaat op reis. Al snel laat hij zijn auto achter en zwerft te voet verder. Hij komt vriendelijke hippies tegen, werkt een tijd op een graanboerderij, overleeft per kano de snelle stromingen van de Colorado, leert leer bewerken van een oude man met wie hij een tijd in de woestijn doorbrengt en vertrekt uiteindelijk eind voorjaar 1992 met slechts een jachtgeweer, rijst en kampeerspullen naar de wildernis van Alaska, zijn ultieme doel.

Jon Krakauer schreef in de eerste helft van de jaren negentig een boek over McCandless, Into The Wild en Sean Penn heeft dat boek nu verfilmd. Penn speelt zelf niet mee, maar verzorgt wel het script en regie. Hij slaagt er niet in echt inzicht te bieden in zijn hoofdpersonage, echt duidelijk te maken wat McCandless beweegt om zich aan de samenleving te onttrekken. In plaats daarvan accepteert Penn de wensen van de jongeman zonder enige kritische kanttekeningen te plaatsen of vragen te stellen, en moedigt de kijker aan hetzelfde te doen. Die moet zich tevreden stellen met het ongelukkige huwelijk van de ouders van McCandless en wat citaten uit boeken als motivatie.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Into the Wild Nieuwsberichten

Laatste reacties

TacticalEagle

"...Het is een geweldige film! Een meeslepend (waargebeurd)verhaal, de film bevat mooie omgevingen en ge......"

B@chelor

"...[quote=KeesjeNL]Zach Galifianakis doet niet eens mee aan de film, over wie heb je het eigenlijk:E?[/......"

KeesjeNL

"...[quote=B@chelor]Leuke flick. 8/10. Enne....Zach Galifianakis zonder baard.[/quote]Zach Galifianak......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Into the Wild

acties