Meet the Spartans (2008)

Get Ready For the Next Big Epic Comedy.

Een knaller van een flop.
play

2,3 details

  • 86 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
86 Min Verenigde Staten

Komedie van de schrijvers van onder andere Scary Movie en Epic Movie, waarin dit keer onder meer de spektakelfilm 300 op de hak wordt genomen.

Regie
Jason Friedberg
Aaron Seltzer
Cast
Carmen Electra, Sean Maguire, Ken Davitian, Diedrich Bader, Kevin Sorbo, Method Man, Ike Barinholtz, Jim Piddock, Travis Van Winkle, Crista Flanagan, Hunter Clary, Phil Morris, Jareb Dauplaise, Nicole Parker, Emily Wilson.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 84.646.831
Release
24.01.2008
Release DVD
06.01.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Jason Friedberg, Aaron Seltzer | Cast: Sean Maguire (Leonidas), Carmen Electra (Queen Margo), Ken Davitian (Xerxes), Kevin Sorbo (Captain) | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2008

Het is alweer een tijdje terug dat er een parodie langskwam die ons vanuit een nieuwe en onverwachte hoek de cultuurspiegel voorhield. Als de zijden van een kermisdiamant schitterden reflecties van de toenmalige (film)maatschappij in Mel Brooks’ Robin Hood: Men in Tights en Spaceballs die ons goed ontwikkelde buikspieren bezorgden. Airplane en de Naked Gun-serie van regisseur David Zucker bevatten zowel op de voorgrond als op de achtergrond minstens één grap per seconde en lieten ons wegzakken in een wereld van meligheid. Zelfs Scary Movie had één of twee leuke grappen, ook al kunnen we ons die niet meer herinneren. De schrijvers van deze film, Jason Friedberg en Aaron Seltzer, zijn helaas begonnen aan een reeks van zeer smakeloze doch succesvolle films zoals Epic movie en Date Movie. Meet the Spartans is het nieuwste wanproduct van de twee schrijvers en vormt een alternatieve versie op de populaire film 300, maar heeft met humor en film in het algemeen niets te maken.

Verloren is de onnodig dramatische en klunzige drang naar het goede van Leslie Nielsen als luitenant Frank Drebin van police squad en in plaats daarvan moeten we de zielige inside jokes van Sean Maguire als buikspier Spartaan aanhoren. Vrijwel niets is ongemakkelijker dan een mislukte grap, laat staan een reeks mislukte grappen bijeengehouden door een geleend thema. De film laat ons pijnlijk merken dat we in het parodiegenre een talent nodig hebben om ons aan vast te klampen. De wellustige maar ongetalenteerde actrice Carmen Electra, die bijna in alle Friedberg/Seltzerfilms voorkomt, speelt nog steeds zichzelf en sommige plezierrimpels worden met de jaren moeilijker te verbergen. Evenzo verdwaalde personen zoals Paris Hilton, Britney Spears en Lindsay Lohan krijgen er weer eens goed van langs in dit spervuur op de gehele hedendaagse puberale Amerikaanse tv-cultuur.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Moviespecialist

"...Ik ben dol op kolder films, maar Meet the Spartans is gewoon pure onzin die slecht is bedacht... De......"

Limbo98

"...Deze film vind ik erg ondergewaardeert. hij verdient inderdaad geen hoog cijfer maar toch wel een 6......"

movieplanet124

"...Ik vondt het best een geinige film ik heb vaak moeten lachen om dingen wat er gebeurde in de film wa......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Meet the Spartans

acties