Happy-Go-Lucky

Happy-Go-Lucky (2008)

The one movie this fall that will put a smile on your face.

Teveel vrolijkheid is teveel van het goede in de nieuwe film van Mike Leigh.
play

7,1 details

  • 118 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
118 Min Verenigd Koninkrijk

Poppy is één van de vele onderwijzeressen in Londen die het bepaald niet al te breed heeft. Ze is min of meer gedwongen haar vrolijke zelf dagelijks naar buiten te brengen. En dat is bepaald niet makkelijk met alle problemen in het hedendaagse Noord-Londen.

Regie
Mike Leigh
Cast
Eddie Marsan, Trevor Cooper, Stanley Townsend, Caroline Martin, Sally Hawkins, Sinead Matthews, Rebekah Staton, Sylvestra Le Touzel, Nonso Anozie, Andrea Riseborough, Samuel Roukin, Alexis Zegerman, Karina Fernandez, Kate O'Flynn, Oliver Maltman, Sarah Niles, Philip Arditti, Elliot Cowan, Joseph Kloska, Jack MacGeachin, Anna Reynolds.
Opbrengst
$ 18.130.888
Release
18.04.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike Leigh| Cast: Sally Hawkins (Poppy), Alexis Zegerman (Zoe), Eddie Marsan (Scott) | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2008

Mike Leigh, gewoonlijk bekend om zijn sombere films als All or Nothing en Secrets & Lies gooit het in Happy-Go-Lucky over een andere boeg en laat ons kennismaken met de roze belevingswereld van Poppy. Leigh zet in zijn nieuwste filmcreatie een personage neer dat permanent als een spring-in-’t-veld door het leven gaat. Poppy is vrolijk. Poppy is zo vrolijk dat ze spontaan moordneigingen bij je opwekt. In de eerste paar minuten van de film komt Poppy nog grappig en aandoenlijk over, maar het duurt niet lang voordat ze flink op je zenuwen begint te werken. Ze irriteert niet alleen haar medepersonages, maar ook als kijker ontkom je niet aan haar kwellende opgewektheid.

Gewapend met een irritant lachje vervolgt Poppy haar weg door de straten van Londen, waar ze als onderwijzeres werkt en samenwoont met Zoe, haar collega en beste vriendin. Zoe fungeert als haar sarcastische tegenpool en zorgt sporadisch voor een relativerende adempauze in Poppy’s blijmoedige wereld. Om het geheel niet helemaal te verdrinken in een poel van optimistische overkill, wordt een aantal sombere subplotjes geïntroduceerd die het leven van Poppy wat meer diepgang moeten geven. Zo krijgt ze te maken met de xenofobische en neurotische rij-instructeur Scott wiens humeurigheid in vol contrast staat met Poppy’s blije aard. Hun interactie levert hilarische situaties op en de scènes waarin Poppy rijles krijgt, zorgen voor een aangename onderbreking in haar eendimensionale wereld. Een andere geestige situatie ontstaat als Poppy op een dag spontaan besluit om met haar collega naar een flamencoles te gaan. Tijdens de les krijgt ze te maken met een driftige flamencodocente die al haar woede op de klas afreageert. Poppy danst blijmoedig verder als zij en haar medeleerlingen beschuldigd worden van een gebrek aan gepassioneerde woede.

videotrailers & clips