Be Kind Rewind (2008)

You name it, we shoot it

Een ode aan de fantasie... met Jack Black als voorvechter.
play

5,9 details

  • 101 Min
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

Jerry woont naast een elektriciteitscentrale in New Jersey. Zijn beste vriend Mike woont en werkt aan de overkant van de straat in een videotheek. Jerry is ervan overtuigd dat zijn hoofdpijnen worden veroorzaakt door de elektriciteitscentrale, en hij besteedt veel tijd aan plannen om de centrale te saboteren. De uitvoering van deze plannen leidt er toe dat pechvogel Jerry gemagnetiseerd wordt, en daardoor op een ochtend onbedoeld alle videobanden in Mike’s winkel wist. Om te voorkomen dat Mike’s baas hierachter komt, besluiten de vrienden de films opnieuw op te nemen. Tot ieders verbazing worden de rammelige maar hilarische films een groot succes, en de twee vrienden wereldberoemd in hun eigen buurt.

Regie
Michel Gondry
Cast
Jack Black, Danny Glover, Mos Def, Mia Farrow, Quinton Aaron, Melonie Diaz, Gio Perez, Marcus Carl Franklin, Amir Ali Said, Arjay Smith, Blake Hightower, Chandler Parker, Irv Gooch, Tomasz Soltys, Basia Rosas.
Release
20.01.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Michel Gondry | Cast: Jack Black (Jerry), Mos Def (Mike), Melonie Diaz (Alma), Mia Farrow (Miss Falewicz), Danny Glover (Elroy Fletcher) | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2008

“Be Kind, Rewind”. De meeste kinderen van nu begrijpen waarschijnlijk niet eens waar die leus op slaat. Zij hebben de tijd niet meer meegemaakt dat films niet op mooie ronde schijfjes kwamen, maar op logge zwarte rechthoeken met een magnetische strip erin - een strip die je na het kijken moest terugspoelen. En als je de pech had dat je voorganger niet zo “kind” was geweest om de film teruggespoeld naar de videotheek terug te brengen, moest je het vóór het kijken nog eens doen. Dat de videotheek in Be Kind Rewind alleen maar videobanden uitleent is hopeloos ouderwets, maar het past, aangezien Michel Gondry met deze film een heerlijk ouderwetse lofzang op de verbeeldingskracht heeft gemaakt.

Jack Black is als Jerry de katalysator van het verhaal. Hij is ervan overtuigd dat de energiecentrale naast zijn trailer wordt gebruikt om hem te hersenspoelen, en bij een niet al te ingenieuze sabotagepoging raakt hij gemagnetiseerd. Zo erg zelfs, dat hij alle banden wist in de toch al bijna failliete videotheek waar zijn vriend Mike werkt. Er blijft niets dan sneeuw over, terwijl Mike pas net een week de verantwoordelijkheid heeft. De baas is de deur uit in een poging de videotheek te redden. En de trouwste klant, een vrouw die er niet over denkt een dvd-speler aan de schaffen, wil ábsoluut Ghostbusters zien.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Be Kind Rewind Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

hansbeer

"...Aardige comedische film, niet bijzonder grappig, met wel een aardig verhaal; 6 sterren...."

Languh

"...Gewoon te droog, maar op een goede manier, gondry style :)..."

Oboema

"...Een feelgood-movie met Jack Black. Beide zijn een acquired taste...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Be Kind Rewind

acties