Leatherheads (2008)

In the beginning, the rules were simple. There weren't any.

George Clooney houdt van screwball...maar kan hij het ook zelf?
play

5,9 details

  • 114 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Sport
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
114 Min Verenigde Staten

Clooney speelt Jimmy ‘Dodge’ Connolly, een charmante, vrijpostige footballheld die vast van plan is om zijn team van knok-kroegen naar volgepakte stadions te leiden. Maar als de spelers hun sponsor kwijtraken en de hele competitie dreigt in te storten, overtuigt Dodge een collega-football-ster Carter Rutherford om zich bij zijn zootje ongeregeld aan te sluiten. Carter Rutherford, Amerika’s lievelingszoon, is een succesvolle oorlogsheld die in zijn eentje meerdere Duitse soldaten tot overgave dwong in WOI. Hij is aantrekkelijk om te zien en zijn snelheid op het veld is zonder weerga. Deze held is bijna te mooi om waar te zijn en Lexie Littleton is van plan om te bewijzen dat dat het geval is. Lexie is leerling-journalist die het grote werk mag doen. Ze is een gehaaide verslaggeefster die vermoedt dat er hiaten zitten in Carters oorlogsverhaal. En terwijl zij daarnaar op zoek is strijden de twee teamgenoten buiten het veld om haar grillige genegenheid.

Regie
George Clooney
Cast
George Clooney, Renée Zellweger, John Krasinski, Jonathan Pryce, Stephen Root, Matt Bushell, Jack Thompson, Wayne Duvall, Tim Griffin, Malcolm Goodwin, Robert Baker, Tommy Hinkley, Keith Loneker, Nick Paonessa, Nicholas Bourdages.
Budget
$ 58.000.000
Opbrengst
$ 41.299.492
Release
24.03.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: George Clooney | Cast: George Clooney (Dodge Connelly), Renée Zellweger (Lexie Littleton), John Krasinski (Carter Rutherford) | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2008

Als regisseur lijkt George Clooney niet veel op te hebben met het heden. Zijn eerste film, Confessions of a Dangerous Mind, speelde zich af in de jaren zestig en zeventig, voor Good Night, and Good Luck ging hij terug naar de tijd van McCarthy, en nu, met Leatherheads, gaat hij nog een stapje terug in de tijd, naar het interbellum. Naar 1925 om precies te zijn, de tijd dat het professionele football van een bijeengeraapt zooitje in een industrie veranderde. Clooney probeert vooral ook terug te gaan naar een genre dat iets later, in de jaren dertig en veertig, zijn hoogtijdagen beleefde: de screwballkomedie.

George Clooney zelf speelt “Dodge” Connelly, een al wat oudere speler die voor de Duluth Bulldogs speelt. Als zijn club evenals vele andere failliet gaat en hij geen baan kan vinden, besluit hij het professionele football nieuw leven in te blazen. Zijn plan is om Carter Rutherford, een oorlogsheld die veel succes boekt bij het veel populairdere college football, over te halen bij de Bulldogs te komen spelen. Het werkt, beter zelfs dan Dodge had voorzien, maar de ambitieuze journaliste Lexie Littleton gooit roet in het eten. Zij probeert erachter te komen of Carter inderdaad wel zo’n held is en ze weet zijn vertrouwen - en misschien nog wel iets meer - te winnen. Dat Dodge haar tegelijkertijd ook probeert te verleiden zorgt voor de nodige complicaties.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Leatherheads Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Leatherheads

acties