León, La (2007)

6,2 details

  • 85 Min
  • Drama
  • Argentinië
  • Frankrijk
85 Min Argentinië

In de Noord-Argentijnse Paraná-delta, een labyrint van eilandjes en riviertjes, verloopt het leven traditioneel en zonder opvallende gebeurtenissen. Tussen deze wereld en het vasteland betstaat slechts één link: het passagiersschip La León. De jonge Álvaro valt in deze volstrekt geïsoleerde wereld nogal uit de toon - hij geeft weinig om zijn vissersboot, houdt van boeken en valt niet op vrouwen. Vanwege zijn homoseksualiteit heeft Álvaro veel te verduren van de ruige en onverdraagzame El Turu, schipper van La León. El Turu, die zichzelf als de leider van deze wereld beschouwt, is ervan overtuigd dat Álvaro een bedreiging vormt voor de goede zeden van de bewoners van de delta. Op steeds brutere wijze intimideert hij Álvaro.

Regie
Santiago Otheguy
Cast
Jorge Román, Daniel Valenzuela, José Muñoz, Mirta Duran Rivas, Alberto Rivas, Mirta Rivas, Aida Merel, Esteban Gonzalez, Mariano González, Juan Carlos Rivas, Lorena Rivas, Diego Quiroz, Jimena Cavaco, Marcos Woinsky, Alfredo Rivas.
Release
05.11.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Santiago Otheguy | Cast: Jorge Román (Álvaro), Daniel Valenzuela (El Turu), José Muñoz (Iribarren) | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2007.

Dit speelfilmdebuut van de in Argentinië opgegroeide maar in Europa volwassen geworden regisseur Santiago Otheguy bestaat net als zijn eigen leven uit een voortdurende tweestrijd. Dit is in de titel zeer goed weergegeven door een vrouwelijk lidwoord te koppelen aan een van oorsprong macho mannelijke jongensnaam met de betekenis leeuw. Otheguy, die zelf ook het scenario schreef, koppelt de jungleachtige omgeving van de Noord-Argentijnse Paraná-delta aan de introverte homofiele Álvaro.

De openingsscène is ‘jawdropping’: gebruikmakend van een breedbeeldcompositie komt een machtig rustiek uitziende rivier in beeld. Deze rustiek wordt voornamelijk opgewekt door het gebruik van zwart-witbeelden (het gemis aan kleur blijft de hele film aanwezig). Links in beeld verschijnt een gemotoriseerde boot genaamd El León. Aan het roer staat schipper El Turu. Hij brengt eilanders naar het vasteland en terug. Tegelijkertijd wordt Álvaro geïntroduceerd. Anders dan El Turu heeft hij een klein lekkend houten bootje dat van zijn vader is geweest. Allebei in hun eigen tempo komen ze aan bij de familie van een dode vriend. Of deze zelfmoord heeft gepleegd wordt door de aanwezigen betwist. Wie deze dode jongen is en wat hij voor Álvaro en El Turu betekent, blijft een mysterie. Deze onduidelijkheid wordt versterkt door het ontbreken van een heldere introductie, midden en slot.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

León, La

acties