Caótica Ana (2007)

6,4 details

  • 118 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Spanje
118 Min Spanje

De vrijgevochten Ana verhuist op 18-jarige leeftijd vanuit Ibiza naar Madrid om zich verder te ontwikkelen in de schilderkunst. Ana komt hier in een huis terecht waar andere jonge kunstenaars wonen. In Madrid begint haar spirituele reis: door hypnosesessies komt Ana in contact met haar verleden en krijgt ze visioenen die uit haar vorige levens lijken te komen.

Regie
Julio Medem
Cast
Charlotte Rampling, Lluís Homar, Matthias Habich, Gerrit Graham, Nicolas Cazalé, Sue Flack, Juanma Lara, Manuela Vellés, Asier Newman, Leslie Charles, Bebe, Giacomo Gonnella, Antonio Vega, Raúl Peña, Diego Molero, Filippo Morelli, Antonio Bellido, Valeria Vereau.
Budget
$ 6.500.000
Release
24.08.2007
Release DVD
04.08.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Julio Medem | Cast: Manuela Vellés (Ana), Bebe Rebolledo (Linda), Charlotte Rampling (Justine), Nicolas Cazalé (Said) | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2007

Welkom in de schizofrene wereld van Julio Medem. Hij maakt je getuige van seksescapades op het strand, gewelddadige hallucinaties en vogelmoord. Hij situeert zijn opvallende visie in een zonovergoten wereld van kleuren, net als in veel van zijn vorige films. En dan is er natuurlijk nog de liefde. Julio Medem is niet zomaar een regisseur; Caótica Ana niet zomaar een film. De critici zullen misschien verdeeld blijven of het goede cinema betreft, maar je kunt niet om de verbluffende ideeën van deze Spanjaard heen, hoe graag je het misschien ook zou willen.

In de lange geschiedenis van de waanzin moet ergens het begin zijn geweest: wat is de oorsprong van gekte? Op die vraag wil Caótica Ana maar al te graag een antwoord geven. Uit een smeltkroes vol krankzinnige concepten komt het scenario van Medems laatste filmische krachtpatserij er goed uit, ook al neigt de premisse naar spiritueel geouwehoer. Ana is een vrijgevochten achttienjarige kunstenares die vanuit Ibiza naar Madrid verhuist, onder de vleugels van mecenas Justine (de eerste Spaanstalige rol van Charlotte Rampling). In de voor haar nieuwe artistieke omgeving ontdekt Ana de diepste geheimen van haar bestaan. Daar schrikt ze begrijpelijkerwijs nogal van: onder hypnose blijkt Ana namelijk in contact te kunnen komen met vorige levens. In bedwelmende visioenen passeert ze millennia van vrouwenonderdrukking. Ana is de reïncarnatie van hele generaties vermoorde vrouwen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Caótica Ana

acties