Bestsellerauteur Philippe Claudel vermijdt in zijn regiedebuut groots en slepend drama.
play

7,7 details

  • 117 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Duitsland
117 Min Frankrijk

Vanaf het moment dat Juliette wegens moord de gevangenis in moet, verbreken haar ouders alle contact tussen haar en haar kleine zusje Léa, met wie ze vroeger heel close was. Wanneer Juliette na 15 jaar vrijkomt besluit Léa, die inmiddels getrouwd is en twee kinderen heeft, haar in huis op te nemen.Léa’s man is niet erg enthousiast over het feit dat er een ex-gedetineerde in zijn huis komt wonen wat spanningen in het gezin veroorzaakt. Léa doet echter wel haar uiterste best om de fragiele verhoudingen te herstellen en Juliette te betrekken in haar dagelijks leven. Het blijkt niet zo eenvoudig alle voorbijgaande jaren van afwezigheid en vooroordelen zomaar te overbruggen en bespreekbaar te maken, waardoor echte toenadering tussen de zussen moeilijk is. De kinderen van Léa ontwikkelen echter wonderbaarlijk snel een goede band met de kille Juliette.Deze klimt langzaamaan weer op uit het dal maar blijft worstelen met de vraag hoe ze haar pijnlijke verleden voorgoed van zich af kan schudde

Alt titel
I've Loved You So Long
Regie
Philippe Claudel
Cast
Kristin Scott Thomas, Frédéric Pierrot, Serge Hazanavicius, Elsa Zylberstein, Claire Johnston, Laurent Grévill, Catherine Hosmalin, Olivier Cruveiller, Jean-Claude Arnaud, Laurent Claret, Jérémie Covillault, Souad Mouchrik, Lise Ségur, Nicole Dubois, Marcel Ouendeno, Mouss, Gérard Barbonnet.
Release
19.03.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Philippe Claudel | Cast: Kristin Scott Thomas (Juliette), Elsa Zylberstein (Léa), Serge Hazanavicius (Luc) e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2008

Schrijver Philippe Claudel brak in 2003 door met zijn boek Grijze Zielen waarin hij de impact beschrijft van de dood van een tienjarig meisje op haar omgeving. In de zoektocht naar de dader blijkt er niet slechts goed en kwaad of schuld en onschuld te bestaan, maar overwegend grijstinten. Nu regisseert Claudel zijn eerste film, en ook in Il y a Longtemps Que Je T’Aime laat hij zien hoe weinig houvast die versimpelende tegenstellingen geven wanneer er belangrijke zaken op het spel staan.

In Il y a Longtemps Que Je T’Aime komt Juliette, een indrukwekkende rol van Kristin Scott Thomas, na een lange gevangenisstraf tijdelijk bij haar jongere zus Léa wonen. Tijdens de gevangenisstraf is Léa nooit bij haar op bezoek geweest, omdat hun ouders Juliette doodzwegen en Léa op die manier hebben gehersenspoeld. De twee kennen elkaar dan ook amper. Veel te geforceerd wil met name Léa nu die verloren jaren goedmaken om zo het gat van herinneringen en van diepe schuld te dichten. Maar aan Juliette heeft ze geen gemakkelijke. Zonder steun van haar familie heeft het leven achter de tralies haar verhard en volkomen verbitterd. Juliettes doffe blik en grijskleurige gelaat spreken boekdelen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Il y a longtemps que je t'aime

acties