5,9 details

  • 118 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Canada
  • Verenigde Staten
118 Min Verenigd Koninkrijk

1941. De jonge piloten Jack, Chuck en Teddy zijn onafscheidelijk. Alledrie koesteren ze warme gevoelens voor de mooie Ethel. Ethel op haar beurt heeft alleen oog voor Teddy. Ze beleven een passionele romance en smeden toekomstplannen, tot Pearl Harbour een einde maakt aan hun dromen. Voor de jongens naar het front vertrekken, treden Ethel en Teddy stiekem in het huwelijk. Twee jaar later crasht Teddy met zijn B17-bommenwerper in Noord-Ierland. Ethel verdringt haar pijn en begint een relatie met Chuck. Na het overlijden van Chuck groeien Ethel en haar dochter Marie uit elkaar. Marie weet niets af van het grote geheim dat haar moeder met zich meedraagt. Dan graaft een jongen in Belfast een gegraveerde ring op...

Regie
Richard Attenborough
Cast
Christopher Plummer, Shirley MacLaine, Neve Campbell, Stephen Amell, Pete Postlethwaite, Mischa Barton, Brenda Fricker, Ian McElhinney, Gregory Smith, John Kavanagh, Martin McCann, Tom Collins, B.J. Hogg, Mathew McElhinney, Dylan Roberts, John Travers, David Alpay, Layke Anderson, Allan Gildea, Allan Hawco, Stephen Don, Rosina Brown, Harry Dickson, Paul Charlton, Anthony Finigan, Stephen Harland, Kirsty Stuart, Maureen Dow.
Budget
$ 23.000.000
Release
14.09.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Richard Attenborough | Cast: Shirley Maclaine (Ethel Ann), Christopher Plummer (Jack), Mischa Barton (jonge Ethel Ann), Stephen Amell (Teddy Gordon), Neve Campbell (Marie), Pete Postlethwaite (quinlan), Brenda Fricker (grandma Reilly), Gregory Smith (jonge Jack), Martin McCann (Jimmey) | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2008

Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog lopen de drie bevriende soldaten Teddy, Jack en Chuck in hun vrije tijd achter de wapperende rok van de mooie Ethel Ann aan. Haar voorkeur ligt bij de gespierde en naïeve Teddy Gordon, maar de vier blijven door vriendschap hun hele leven met elkaar verbonden. Teddy besluit een huis te bouwen voor Ethel Ann, zodat haar welvarende ouders hem zullen aanvaarden. Na hun heimelijke huwelijk vliegen de drie jongens naar het oorlogsgebied, maar keren jaren later als tweetal terug. Teddy heeft het niet gered. Omdat ze hadden afgesproken dat Chuck in dat geval voor Ethel Ann zou zorgen trouwt hij met haar. Zij blijft echter nog jarenlang genegenheid koesteren voor haar dode man.

Ethel is na vijftig jaar een zure en cynische pruim geworden die niet rouwt om invaller Chuck als deze komt te overlijden. Geschokt door dit abnormale gedrag besluit haar dochter de waarheid te achterhalen en ondervraagt Jack, die nog steeds gevoelens heeft voor Ethel Ann over deze precaire kwestie. Tot slot is er ook nog een parallel verhaal dat vertelt over Jimmy die de ring van Teddy en Ethel Ann vindt op de plek waar het vliegtuig is neergestort. Hij besluit na wat speurwerk en hulp naar Amerika te komen om de weduwe de ring te overhandigen en minder subtiele objecten zoals de opgegraven brokstukken van het vliegtuig, die hij op tafel voor haar neerzet. Kijk! Dit is een stuk van de vleugel!

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Closing the Ring

acties