Free Rainer

Free Rainer (2007)

5,7 details

  • 120 Min
  • Drama
  • Oostenrijk
  • Duitsland
120 Min Oostenrijk

De mooie televisieproducent Rainer heeft alles: een goed salaris, een luxueus penthouse, een boeiend<br>leven, een snelle wagen en een bloedmooie vriendin. De dertigjarige go-getter heeft de top bereikt<br>door televisieshows van het meest domme en vulgaire soort te creëren. Maar op een dag verandert alles. De mysterieuze jonge vrouw Pegah rijdt vol gas in op Rainers auto. Na deze ervaring verandert Rainer drastisch van kamp en besluit hij een nieuwsshow te produceren die aanzet tot denken, voor de prime time van zijn zender. Dit levert slechte kijkcijfers op en Rainer neemt ontlag. Rainer sluit zich aan bij de Pegah en haar vrienden, samen trachten zij aan te tonen dat er een heuse samenzwering bestaat rond het kijkcijferdoosjes. Hierin gaan Rainer en zijn nieuwe vrienden tot het uiterste met een complex en ingenieus plan om het publiek geïnteresseerd te krijgen in kwaliteitstelevisie.

Regie
Hans Weingartner
Cast
Tom Jahn, Moritz Bleibtreu, Irshad Panjatan, Milan Peschel, Elsa Schulz Gambard, Gregor Bloéb, Andreas Brandt, Robert Viktor Minich, Ralf Knicker, Simone Hanselmann, Doris Golpashin, Peer Jäger, Urs Conradi, Franziska Knuppe, Vinzenz Kiefer.
Budget
$ 2.500.000
Release
11.09.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Hans Weingartner | Cast: Moritz Bleibtreu (Rainer), Elsa Schulz Gambard (Pegah), Milan Peschel (Phillip) e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2007

Net als het succesvolle The Edukators draait ook de nieuwste film van de Oostenrijkse regisseur Hans Weingartner om Duitse idealisten die voor eigen rechter spelen teneinde iets fundamenteels te veranderen aan een wereld die geregeerd wordt door geld in plaats van naastenliefde. In Reclaim Your Brain knoeit een groepje wereldverbeteraars met behulp van een voormalig televisieproducent met kijkcijferkastjes om zo het land te verlossen van alle stompzinnige televisieprogramma’s die aanzetten tot consumeren.

In zijn eerste scènes schildert Reclaim Your Brain een niet mis te verstaan beeld van de vijand: televisieproducent Rainer wordt neergezet als een cocaïnesnuivende en drinkende kwal, voor wie geen enkele sympathie valt op te brengen. Toch vraagt de film dat van de kijker, want de hyperactieve Rainer ziet ineens het licht als hij de mooie Pegah ontmoet. Rainer besluit rigoureus te stoppen met dit leven van succes, vrouwen, drank en coke, en samen bedenken ze een succesvol plan om Duitsland te verlossen van alle televisieprogramma’s die het publiek dom en koopbelust houden. Nadat de rebellen het systeem van de kijkcijferkastjes hebben gekraakt duurt het dan ook niet lang voordat zenders met hun commerciële programmering stoppen.