Drillbit Taylor (2008)

Budget Bodyguard

Een Apatow-productie met Owen Wilson, dat kan toch haast niet misgaan?
play

5,0 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

Ryan, Wade en Emmit gaan voor ´t eerst naar de middelbare school. Ze zijn opgetogen tot ze kennismaken met Filkins, een bullebak die zich gedraagt als een soort Hannibal Lecter. Voor ze totaal kopje-onder gaan door het schrikbewind van Filkins, zoeken ze bescherming via een advertentie in het blad Soldier of Fortune. De beste en goedkoopste die zich aanbiedt is Drillbit Taylor, een nogal afgezakte huursoldaat die dakloos is -hij zegt zelf zorgeloos en op het strand woont. Hij begint ze lichamelijk en mentaal te trainen.

Regie
Steven Brill
Cast
Owen Wilson, David Koechner, Matt Walsh, Lisa Ann Walter, Troy Gentile, Ian Roberts, Beth Littleford, Nate Hartley, Shaun Weiss, Janet Varney, Casey Boersma, Lisa Lampanelli, Dylan Boersma, Jordan Valacich, Billy O'Neill.
Budget
$ 40.000.000
Release
20.03.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Brill | Cast: Troy Gentile (Ryan), Nate Hartley (Wade), Owen Wilson (Drillbit Taylor), David Dorfman (Emmit), Leslie Mann (Lisa), Alex Frost (Filkins) | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2008

Owen Wilson kan vrijwel alles grappig maken. Het zit hem vooral in de manier waarop hij dingen zegt: slaperig maar met overtuiging en met een melancholieke berusting in de ongeloofwaardigheid van zijn beweringen. Zelfs wanneer het materiaal dat hij krijgt zo dun is als in Drillbit Taylor weet hij af en toe een glimlach op je gezicht te toveren, puur door zijn luie manier van articuleren en de blik op zijn gezicht.

Jammer genoeg gaat Drillbit Taylor eigenlijk niet over Drillbit, het personage van Wilson, maar over de drie jochies die hem in dienst nemen als bodyguard. Ze zijn een slap aftreksel van het Superbad-trio: de dikke, de dunne en de rare. Maar Ryan (bijgenaamd T-dog) mag in deze ‘PG-13’-film jammer genoeg niet zo grof zijn als Seth in het ‘R-rated’ Superbad, Nate Hartley heeft niet de charme en komische timing van Michael Cera en Emmit kan zich absoluut niet meten met McLovin’.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Geertwillemvanbeek

"...Ja inderdaad wel een leuke film geen topper maar ik heb me er mee vermaakt er zitten leuke stukken i......"

Nickzy9

"...Opzich wel een redelijk film, verhaal is leuk bedacht en hij ook best leuk.. Alleen had eerlijk geze......"

Drillbit Taylor

acties