Drillbit Taylor

Drillbit Taylor (2008)

Budget Bodyguard

Een Apatow-productie met Owen Wilson, dat kan toch haast niet misgaan?
play

5,0 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

Ryan, Wade en Emmit gaan voor ´t eerst naar de middelbare school. Ze zijn opgetogen tot ze kennismaken met Filkins, een bullebak die zich gedraagt als een soort Hannibal Lecter. Voor ze totaal kopje-onder gaan door het schrikbewind van Filkins, zoeken ze bescherming via een advertentie in het blad Soldier of Fortune. De beste en goedkoopste die zich aanbiedt is Drillbit Taylor, een nogal afgezakte huursoldaat die dakloos is -hij zegt zelf zorgeloos en op het strand woont. Hij begint ze lichamelijk en mentaal te trainen.

Regie
Steven Brill
Cast
Owen Wilson, Lisa Ann Walter, Shaun Weiss, Casey Boersma, Dylan Boersma, David Koechner, Matt Walsh, Ian Roberts, Troy Gentile, Nate Hartley, Beth Littleford, Janet Varney, Lisa Lampanelli, Billy O'Neill, Jordan Valacich.
Budget
$ 40.000.000
Release
20.03.2008

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Brill | Cast: Troy Gentile (Ryan), Nate Hartley (Wade), Owen Wilson (Drillbit Taylor), David Dorfman (Emmit), Leslie Mann (Lisa), Alex Frost (Filkins) | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2008

Owen Wilson kan vrijwel alles grappig maken. Het zit hem vooral in de manier waarop hij dingen zegt: slaperig maar met overtuiging en met een melancholieke berusting in de ongeloofwaardigheid van zijn beweringen. Zelfs wanneer het materiaal dat hij krijgt zo dun is als in Drillbit Taylor weet hij af en toe een glimlach op je gezicht te toveren, puur door zijn luie manier van articuleren en de blik op zijn gezicht.

Jammer genoeg gaat Drillbit Taylor eigenlijk niet over Drillbit, het personage van Wilson, maar over de drie jochies die hem in dienst nemen als bodyguard. Ze zijn een slap aftreksel van het Superbad-trio: de dikke, de dunne en de rare. Maar Ryan (bijgenaamd T-dog) mag in deze ‘PG-13’-film jammer genoeg niet zo grof zijn als Seth in het ‘R-rated’ Superbad, Nate Hartley heeft niet de charme en komische timing van Michael Cera en Emmit kan zich absoluut niet meten met McLovin’.