7,2 details

  • 103 Min
  • Drama
  • Frankrijk
103 Min Frankrijk

De verschillende levensstijlen van de twee broers en zus Frédéric, Jérémie en Adrienne, komen onverwachts samen wanneer hun moeder overlijdt. Het huis dat zij achterlaat is bepalend voor hun levens geweest. Tijdens het bespreken en verdelen van de erfenis, bestaande uit het huis en een unieke kunstcollectie, worden de herinneringen opgehaald. Hierdoor worden ze geconfronteerd met het einde van hun gezamenlijke jeugd, maar vooral met hun verschillende visies op de toekomst.

Regie
Olivier Assayas
Cast
Juliette Binoche, Jérémie Renier, Dominique Reymond, Sara Martins, Alice de Lencquesaing, Charles Berling, Eric Elmosnino, Edith Scob, Valérie Bonneton, Emile Berling, Isabelle Sadoyan, Gilles Arbona, Jean-Baptiste Malartre, Kyle Eastwood, Marc Voinchet.
Release
05.03.2008
Release DVD
27.01.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Olivier Assayas | Cast: Charles Berling (Frédéric), Juliet Binoche (Adrienne), Jérémie Renier (Jérémie), Edith Scob (Hélene), Dominique Reymond (Lisa), Velerie Bonneton (Angela), Isabelle Sadoyan (Eloïse) | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2008

Het ouderlijk huis. De herinneringen. De spullen. Wanneer dierbaren van een eerdere generatie verdwijnen laten ze naast herinneringen ook hun hele inboedel voor de nabestaanden achter. Wat moeten we daarmee? Verliezen we onze identiteit als we het oude horloge van opa weggooien? Behoudt een meubelstuk dezelfde emotionele waarde als het uit de context wordt geplaatst? Vier verschillende regisseurs werd gevraagd om naar aanleiding van het twintigjarig bestaan van het Musée d'Orsay vier korte films te maken. Deze hadden tot één film verwerkt moeten worden, maar om technische redenen is dat er nooit van gekomen. Het project heeft uiteindelijk wel twee feature films opgeleverd. In april ging Hou Hsiao Hsiens Le Voyage de Ballon Rouge in roulatie en deze week verschijnt Olivier Assayas' L'Heure d’Été.

De van haar familie vervreemde Adrienne, een industrieel ontwerpster, heeft het te druk om met enige regelmaat bij haar moeder Hélène op bezoek te gaan. Zelfs haar vijfenzeventigste verjaardag schiet er bijna bij in. De tijden van de familie als één geheel zijn voorbij. Als Hélène komt te overlijden blijkt zij voor haar dood aan Frédéric, Adriennes oudere broer, te hebben gevraagd het huis en alle spullen te verkopen. Wanneer Adrienne en Jérémie, de carrièregerichte jongere broer, dit willen doorvoeren is Frédéric degene die zijn twijfels uit.

videotrailers & clips