Een warm relaas over vriendschap, schilderkunst en de liefde voor groente…
play

7,1 details

  • 109 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
109 Min Frankrijk

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean Becker | Cast: Daniel Auteuil (de schilder), Jean-Pierrre Darroussin (de tuinman) | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2008

Dialogue Avec Mon Jardinier is een heel simpele en geestige film over een innige vriendschap tussen een kunstschilder (Daniel Auteuil) en zijn tuinman (Jean-Pierre Darroussin). De film wordt bijna geheel gedragen door de dialogen tussen beide heren die uit twee verschillende milieus komen, maar desalniettemin een wederzijds klankbord voor elkaar weten te vormen. Als de schilder het mondaine Parijs inruilt voor een Frans dorpje, huurt hij een tuinman in voor het aanleggen van een moestuin. Bij hun eerste ontmoeting blijkt dat de twee vroeger schoolmaatjes waren en hervatten ze hun vriendschap alsof die nooit geëindigd was. Wat Dialogue Avec Mon Jardinier een bijzondere film maakt, zijn de schijnbaar oppervlakkige gesprekken die tussen de regels door een licht werpen op de diepgang en melancholie van hun levensverhaal.

Het kader van de film wordt gevormd door het verbale dubbelspel tussen de mannen, waarbij de volkswijsheid van de tuinman voortdurend het intellect van de schilder weet te prikkelen. De tuinman weet vaak treffend zijn liefde voor courgettes en andere gewassen in dezelfde context te plaatsen als de liefde van de schilder voor kunst. Dit vormt een aangenaam schouwspel en de twee ervaren acteurs weten heel goed met hun woorden en subtiliteit de sfeer te vangen.Dialogue Avec Mon Jardinier bevat vele mooie scènes, en een daarvan is de scène waarin de ernstig zieke tuinman door zijn vriend bij de arm wordt genomen en het huis in wordt geholpen. De dialoog is tot een minimum beperkt, maar de begeleidende klassieke muziek spreekt boekdelen. Dit stukje aan het einde van de film zegt op een ontroerende manier zoveel meer dan woorden kunnen bevatten.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Dialogue avec mon jardinier

acties